ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Србија прва у свету по стопи раста прихода од страних туриста

Министарство туризма и омладине Владе Републике Србије саопштило је данас да је наша земља у првом кварталу ове године била прва дестинација у свету по стопи раста прихода од страних туриста, који су за 127 одсто већи у односу на први квартал 2019. године.

У најновијем барометру Светске туристичке организације (УН Тоурисм) наводи се да је неколико дестинација широм света ове године постигло одличне резултате у погледу остварених прихода у туризму, међу којима је Србија на првом месту и једина је која је достигла троцифрену стопу раста прихода од страних туриста.

Девизни прилив од туризма у првом кварталу ове године износи 575 милиона евра, што је за 127 одсто више него у периоду јануар – март 2019. године, када су приходи од страних гостију износили 252 милиона евра.

Србија у прва четири месеца ове године наставља да бележи раст туристичког промета, јер су страни гости остварили повећање долазака за 10 одсто, а ноћења за пет одсто, што заједно са пројекцијама о попуњености смештајних капацитета у наставку године указује на то да ће 2024. година бити рекордна година за туризам Србије.

 

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Борцима са подручја града Ужица додељене борачке легитимације

Казну за појас плаћаће сви у возилу ако само један није везан

Крилца из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Познато јело на нови начин (ВИДЕО)

Изазови са друштвених мрежа – вапај за пажњом који позива родитеље на опрез

Поскупљује претплата за Јавни сервис

Aкустичнo музичкo крстaрeњe чeтврткoм у бaшти Грaдскoг културнoг цeнтрa

Прво еко кампинг излетиште на територији града Ужица отворено у Мокрој Гори

Ваљево, протест против рударења литијума

Гондола почиње са радом од 10 часова у уторак и среду