ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Srbija druga u Evropi i peta u svetu po broju vakcinacija na milion stanovnika, Krizni štab doneo nove mere

Od početka pandemije u Srbiji je zabeležen 449.901 slučaj zaraze koronavirusom, a od kovida 19, bolesti koju virus izaziva, preminulo je 4.398 osoba. Procenat smrtnosti je 0,98 odsto. Do sada je testirano 2.903.450 uzoraka. Danas zaseda Krizni štab, a jedna od tema će biti pooštravanje epidemioloških mera.

09:23
Završena sednica Kriznog štaba
Sednica Kriznog štaba na kojoj je razmatrano pooštravanje mera je završena. Danas u 15 časova na konferenciji će se javnosti obratiti članovi Kriznog štaba.
08:50
Divac: Pozivamo sve da prijave žurke
Načelnik beogradske Komunalne milicije Ivan Divac poziva svakoga ko zna da se neke žurke u Beogradu odvijaju da to prijavi i proveri da li će Komunalna milicija postupiti.

Ističe da su se ugostitelji „dozvali pameti“ posle Sretenja i praznika, kada je Komunalna milicija u pojačanim aktivnostima otkrila i sankcionisala drastična kršenja mera.

08:19
Direktor kovid bolnice u Kruševcu: Očekujemo veći prijem pacijenata
Direktor kovid bolnice u Kruševcu, doktor Vladan Cvetanović, kaže za RTS da su svi kapaciteti te bolnice spremni, kao i da narednih dana očekuju veći prijem pacijenata.

Naveo je da je trenutno u toj bolnici smešteno oko 100 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Što se tiče starosne strukture pacijenata, ističe da su to uglavnom ljudi starije životne dobi.

„Vrlo verovatan put njihovog zaražavanje jeste preko mlađih članova porodice koju su bili socijalno aktivni u smislu nekih društvenih dešavanja, izlazaka, putovanja“, navodi Cvetanović.

08:06
Počela sednica Kriznog štaba
Počela je sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Palati „Srbija“.
07:34
Uskoro počinje sednica Kriznog štaba
Nova sednica Kriznog štaba počinje u 8 sati u Palati „Srbija“, a očekuje se da članovi donesu nove mere koje će važiti pre svega za vikend.
07:05
Srbija druga u Evropi i peta u svetu po broju vakcinacija na milion stanovnika
U Srbiji su, prema najnovijim podacima Vlade, izvršene 1.375.872 vakcinacije protiv koronavirusa, a obe doze vakcine primilo je 497.729 građana.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema procentu građana koji su primili obe doze vakcine prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta i Rumunija.

U svetu je Srbija na petom mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije.

Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sejšela.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

U Srbiji je, prema poslednjem preseku, od posledica kovida 19 preminulo još 15 osoba. Od 15.074 testiranih osobe, 3.588 je bilo pozitivno na prisustvo koronavirusa.

Najviše novih slučajeva je u najvećim gradovima. Više od trećine je iz Beograda 1.229. Slede Novi Sad sa 215 novih slučajeva, Niš 186, Vranje 118, Kragujevac 117.

U bolnicama se nalaze 3.832 pacijenta, od kojih se na respiratoru nalaze 153 osobe.

Direktorka „Batuta“ Verica Jovanović je rekla za RTS da porast broja pozivitnih ukazuje da se kovid ambulante posećuju češće, da se radi više testova i da se bolnice pune upravo zbog, kako kaže, potrebe za lečenjem pacijenata i razvojem teških oblika.

Navodi da je broj pozitivnih skače u kontinuitetu i dovodi do toga da „celo društvo treba da preispita svoje ponašanje“.

Predsednik Kine Si Đinping će, prema dogovoru sa predsednikom Srbije, poslati još 500.000 doza vakcina kompanije „Sinofarm“. Vakcine bi u Srbiju trebalo da stignu 5. marta.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da članovi Kriznog štaba već dva, tri dana „mere“ koje rigoroznije epidemiološke mere da donesu, kako bi se sprečilo prenošenje virusa u epicentrima širenja – skijalištima, a da se ne ugroze ostali koji su poštovali dosadašnje mere.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама