15.2 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SRAMOTA! Na kostima partizana „P. S.“ promoviše modu

Srpska kompanija „P. S. Fashion“ za novu kolekciju snimila je modni editorijal u Spomen-kompleksu Kadinjača, podignutom u čast partizanskih boraca ubijenih u Drugom svetskom ratu.

Srpska kompanija „P. S. Fashion“ počela je promociju svoje jesene kolekcije, koju nose modeli fotografisani u Spomen-kompleksu Kadinjača kod Užica.

Kompleks je podignut u znak sećanja na pale partizane i pripadnike Radničkog bataljona koji su bili ubijeni u borbi sa nemačkim snagama tokom bitke na Kadinjači, koja se odigrala 29. novembra 1941. godine.

– Kreirali smo novu kolekciju, na vama je da kreirate nove jesenje uspomene – piše na Instagram profilu te modne kuće.

I dok modna kuća promoviše na Kadinjači nove trendove, srpski antifašisti, porodice poginulih i zvaničnici Srbije svake godine postavljanjem venaca na Kadinjači obeležavaju godišnjicu bitke, uz službu Srpske pravoslavne crkve.

Odluka „P. S. Fashion“ da promoviše svoj brend sa fotografijama snimljenim u ovom kompleksu izazvala je kritičke reakcije.

– Je l’ postoji nešto sveto u ovoj zemlji? – napisao je jedan korisnik Instagrama.

Odgovarajući na komentar, kompanija piše da nema ničeg pogrešnog u promovisanju njenog brenda u kompleksu Kadinjača.

– Uz prethodnu dozvolu Turističke organizacije Užice, fotografisali smo modni editorijal na prostoru memorijalnog kompleksa na Kadinjači. Smatramo da odevne kombinacije nisu neprikladne – napisali su iz kompanije na Instagramu.

U julu ove godine došlo je do slične situacije kada je australijska kompanija „Valley Eyewear” promovisala kolekciju svojih sunčanih naočara na Spomen-obeležju u Jasenovcu, u Hrvatskoj.

Nakon medijskih objava i javnih kritika, kompanija je uklonila sve snimke sa svojih stranica na društvenim mrežama i objavila javno izvinjenje.

Preuzeto sa :www.alo.rs
Modna kampanja P.S. Fashion na Kadinjači, Foto: Foto: Promo

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Cvetna večera

Oglasna Tabla

Najava za promociju zbirke pesama „Nadežnik sreće“ Borisa Tanovića

Oglasna Tabla

Specijalistički pregledi u Čigoti

Oglasna Tabla