ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Спремни тестови за полагање мале матуре, полагање 21, 22, и 23. јуна

У Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања припремљени су и одштампани тестови за полагање мале матуре и спремни су за дистрибуцију ка школама, а полагање је заказано је за 21, 22, и 23. јун.

Тестови за малу матуру су припремљени и одштампани. Они се увек раније припреме, спаковани су и спремни за дистрибуцију ка школама, а ми већ сада радимо такозвану резерву, која ће следеће године користити у марту за пробу следећој генерацији. Овогодишњи осмаци не треба да брину јер је њихова матура спремна, рекао је за Тањуг директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Бранислав Ранђеловић.

Када је реч о структури тестова, кроз области, како је навео, поштују се увек исте области, оне које су дате у правилницима и осталој регулативи и то се неће променити.

„Сваки осмак може да погледа завршни испит од прошле и претпрошле године и пробне завршне испите и то ће бити поново испоштовано и у смислу области и у смислу расподеле задатака на три нивоа – основном, средњем и напредном. Структура задатака је на неки начин тајна, али свако ко погледа неколико последњих тестова видеће да структура конвергира ка сличном изгледу. Поштоваћемо оно што су имала претходне генерације, ништа неће бити теже, нити постоји било шта око чега би осмаци требало да се секирају. Градиво је оно које су учили у школи и све што су изучили у школском програму без проблема ће положити малу матуру, рекао је Ранђеловић.

Према његовим речима, систем бодовања ће остати исти, матерњи језик и математика сада носе по 14 бодова у укупном збиру, а трећи испит 12 бодова, уз 60 бодова које ђаци носе из школе, рекао је Ранђеловић.

 

Извор: ГЗС / Тањуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА