9.1 C
Uzice
октобар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Spremni smo, nema uzmicanja ni pred kim

Kratke pripreme, mali broj kontrolnih utakmica, mnogo novajlija, neizvesnot pred početak prvenstvenih borbi… Dovoljno razloga da Milan Bosanac, šef stručnog štaba Slobode, iznese utiske o pripremama, ekipi, mogućnostima tima.

Posle utakmice sa Borcem izvršili ste selekciju igračkog kadra. Na koliko fudbalera računate i koliko se još novajlija očekuje?

-Dvadeset igrača ostalo je u kombinaciji za prvi tim. Uglavnom popunjeni smo na svim pozicijama sa po dva rešenja, ali očekujem dolazak još dva proverena fudbalera tokom ove sedmice čime ćemo još više podići konkurenciju, a verujem i kvalitet ekipe. Završili smo veliki posao, ali sve do kraja godine radićemo na konkurentnosti tima, kako bi bili ravniopravan takmac i najboljim ekipama Prve lige.

Posle samo tri sedmice priprema okrećete se prvenstvenim borbama. Jeste li zadovoljni stanjem ekipe?

-Bićemo spremni za prvu utakmicu u prvenstvu. I pored svega što nas je pratilo, moj zadatak je bio da spremim ekipu i verujem da će utakmica protiv Radničkog pokazati da smo na pravom putu. Insistirao sam da igrači odmah prihvate zahteve i zadatke pred koje smo ih stavili. Pomogla je okolnost da je veći broj igrača počeo pripreme u prethodnom klubu, njima je bilo dosta lako da uđu u ritam našeg treninga. Potrebno je samo da svi podignu motivaciju na maksimum.

Simpatizeri Slobode su očekivali pojačanja, ali svakako ne ovoliki broj novih igrača?

-Ovakav prelazni rok bio je neminovan za Slobodu. Zatekli smo uglavnom mlade snage i morali smo tražiti pojačanja. Pola Prve lige ima izražene ambicije, niko ne želi da ostane u donjem delu tabele i bori se za opstanak. U takvoj situaciji oformili smo tim u koji verujemo. Mladi, a to su uglavnom igrači iz Užica, koji uz dobar rad mogu da zadovolje kvalitetom, dobiće šansu kroz trening utakmice koje ćemo igrati preko nedelje, a kada god se ukaže prilika najbolji među njima dobiće određenu minutažu u prvom timu. Moje i opredeljenje gospodina Opačića je da budućnost kluba gradimo na mladim igračima i to će brzo biti uočljivo u radu mlađih selekcija.

Stiglo je pet stranaca. Kako ćete im podeliti minutažu s obzirom na pravilo da u ekipi mogu biti samo dva igrača sa stranim pasošem?

-Trenutno, tri strana igrača su u fokusu – Potugalac Barbarosa igra u odbrani, Kamerunac Simon i Nigerijac Okorie su napadači. Mladi su, sa dosta prostora za napredak. Od utakmice do utakmice ćemo ih „rotirati“ , preostala dvojica čekaće šansu da se dokažu u Slobodinom dresu.

Kome će pripasti kapitenska traka?

-Kapiten je lider ekipe. Treninzi i kontrolne utakmice su prilika da dobijemo kapitena. Preostaje još nekoliko dana treninga, kada prepoznam igrača sposobnog da motiviše i pokrene ekipu i kad ne ide, dobiće šansu da predvodi saigrače.

Na početku sezone gostujemo Kragujevčanima, pa dočekujemo Novi Pazar. Reklo bi se ekipama „ravnim“ Slobodi?

-Nama će svaka utakmica biti podjednako značajna, kako prve u kojima bi dobrim rezultatima mogli doći do samopouzdanja i podizanja kvaliteta igre, tako i mečevi sa favoritima, pred kojima nećemo uzmicati.

Kakvu bi poruku uputili navijačima?

-Od navijača očekujem da prepoznaju energiju uloženu u stabilizaciju kluba, da prisnošću, posetom i podrškom ekipi doprinesu da se do rezultata što pre dođe. A onda neće biti daleko dan kada će se razmišljati o povratku Slobode u srpsku fudbalsku elitu.

Izvor: FK Sloboda Užice

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novi Tesla: Mladi naučnik dobio 107 nagrada i priznanja, među njima i zlatna medalja na Olimpijadi iz oblasti zaštite životne sredine

Oglasna Tabla

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla