ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Sprečeno stvaranje divlje deponije u Užicu

Užice – Pre nekoliko godina u neposrednoj blizini deponije Sarića Osoje, građani tog dela grada odlagali su otpad u predviđene kontejnere, međutim zbog opasnosti da ova lokacija postane nova divlja deponija, u koju meštani poslednjih mesece počeli prekomerno da odlažu sav građevinski materijal i kabast otpad iz njihovih domaćinstava javno preduzeće uklonilo je posude kako bi sprečili stvaranje od nove divlje deponije. Prethodnih nekoliko meseci odnosno u prvoj polovini ove godine JKP “Bioktoš” je sa ove lokacije odvezlo preko 120 tura otpada i to cvrstog otpada.

“Činjenica je da na Sarića Osoju svi naši građani mogu da dopreme i odlažu otpad u manjim količinama, građevinski otpad do 4 tone i da kabasti otpad po sistemu prikupljanja takvog otpada JKP “Bioktoš” odvozi redovno, po planu koji se inače nalazi na njihovom sajtu ali i na sajtu grada Užica. JKP “Bioktoš” ako su u pitanju velike količine kabastog otpada po samom pozivu dolazi na lokaciju. Iz tih razloga, i zbog naših nesavesnih sugrađana, prinuđeni smo da kontejnere sa ove lokacije uklonimo i da se postavi još jedna tabla o zabranjenom odlaganju otpada. U narednom periodu na ovoj lokaciji će biti pojačan inspekcijiski nadzor, a u najskorije vreme biće postavljene i kamere“, kazala je Nada Jovičić član Gradskog veća u Užicu.

Po njenim rečima ova ulica je inače u sistemu organizovanog prikupljanja otpada, i u neposrednoj blizini je deponija Sarića Osoje tako da svi oni koji dovoze otpad ovde, a dešava se da ga doveze u kamionima, taj odpad mogu odlagati nekoliko stotina metara dalje uglavnom besplatno.

“U samom gradu ne postoji više slučajeva na ovaj način stvorenih divljih deponija. A koliko je to ovde postalo problem govori i podatak da JKP “Bioktoš” ne samo da je u petak očistilo ovu lokaciju ,već i nekoliko puta u prethodnih nekoliko meseci lokacija je čišćena u potpunosti, a građevinski i kabasti otpad se toliko nakuplja da ga Bioktoš odvozi na dnevnom nivou.”

Grad će i u narednom periodu regovati na ovakve situacije i pokušaje stavranja divljih deponija, kojih je u odnosu na period od pre desetak godina značajno manje. Nekoliko takvih deponija očišćeno je i nedavno u slivu akumulacije Vrutci u okviru projekta koji je finansijski pomoglo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Izvor:RINA/Ilustracija Foto: RINA

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење СНС Ужице: Опет су се над Ужицем надвиле жуте птице злосутнице!

Срећно, средњошколци! Матурантски плес на Тргу партизана у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После сунчаних интервала, пљускови и грмљавина, понегде град и олујни ветар

Од сутра радови у Улици Станоја Главаша

Град са милион динара помаже породици Јојић из Кремана чија кућа је изгорела у пожару

“Наша Златка“ освојила три златне медаље

Високи нивои хербицида пронађени у више од половине узорака сперме, открива истраживање

Стамбени кредити и зајмови привреди стагнирају – када се може очекивати пад камата

Олакшице за струју и гас – најсиромашнијима највеће субвеције