OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Спортско „чудо“ ниче под жицама гондоле: Златиборци планирају 15 нових фудбалских терена, а они ће бити само део мега комплекса

После градње Гондоле, Златибор се припрема да начини нови, другачији искорак.

Из Општине Чајетина најављују градњу комплекса у оквиру кога ће нићи 15 фудбалских терена, а који ће се простирати на ливадама под трасом гондоле, недалеко од њене почетне станице ка Рибници. Урбанистичким планом овај део планине је и планиран за спортске садржаје.

– У питању је значајна инвестиција Општине која ће унапредити понуду у домену спортског туризма – каже за „Блиц“ Владимир Живановић, директор Туристичке организације „Златибор“.

Како кажу у Чајетини, тендер за изграду техничко-пројектне документације за овај подухват је завршен, а почетак радова на фудбалском комплексу почеће током ове године.

Од 15 фудбалских игралишта један ће бити наткривен, на два ће се грејати подлога и она ће имати трибине и рефлеткоре. На истом простору налазиће се атлетски стадион, медицински блок, свлачионице и мањи смештајни објекат. Иначе, ово ће бити само прва фаза изградње спортског парка који ће касније добити и свој кошаркашки комплекс.

По питању спортске инфраструктуре Златибор тренутно располаже са десетак фудбалских терена, спортском халом у власништву Општине Чајетина, те дворану у самој Чајетини.

Златибор је одавно припремна база многих спортских колектива, како домаћих тако и страних, а план је да се инвестицијом у нове фудбалске терене привуку познати европски клубови – за почетак њхове млађе селекције.

Блиц / Фото: Општина Чајетина

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla