ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

„Sportski centar Čajetina“ ponovo radi punim obimom

„Sportski centar Čajetina“ tokom vanrednog stanja nije prekidao sa radom, s tim da se funkcionisalo smanjenim obimom, u skladu sa delatnostima koje obavlja. Urađena je kompletna dezinfekcija svih objekata, nabavljen je odgovarajući broj zaštitnih sredstava, uz vidno istaknuta uputstva i u daljem periodu radiće se prema uputstvima nadležnih državnih institucija. Od početka vanredne situacije radnici „Sportskog centra Čajetina“ bili angažovani na pomoći najstarijim sugrađanima, a kada je vreme dozvolilo, prema planiranom kalendaru prolećnih radova, izvršena je kompletna reparacija fudbalskih terena na kompleksu „Švajcarija“.

–Moram da istaknem da su tereni u odličnom stanju, s obzirom da na njima skoro dva meseca nisu igrane utakmice. Takođe, u vezi sa aktivnostima naših zaposlenih tokom vanrednog stanja, uključili smo se u akciju podele paketa pomoći penzionerima sa prostora opštine. Smanjenim obimom funkcionisali su portal Zlatiborpress, računovodstvo i sportska dvorana, ali uz stalna dežurstva i održavanje, tako da su naši objekti potpuno spremni za nastavak sa normačlnim radom. Predstoji nam letnja sezona priprema, tako da smo Ministarstvu omladine i sporta uputili dopis, uzimajući u obzir da su inostrane ekipe koje dolaze na Zlatibor vrhunske u svojim zemljama i samim tim strogo kontrolisane grupe koje su stalno pod lekarskim nadzorom, kako bismo uspeli da privučemo možda i ekipe koje do sada nisu bile ovde. Prema rečima nekih od menadžera, postoji trend da se, zbog nedavne situacije oko pandemije, izbegavaju trenažni centri po Italiji i Španiji, koji su prethodnih godina bili stalne baze mnogim ekipama. Tu vidim neku našu šansu – kaže direktor „Sportskog centra Čajetina“, Nikola Smiljanić.

Kada je u pitanju sportska dvorana u Čajetini i tu postoji interesovanje ekipa za sprovođenje letnjih priprema, a čeka se i konačna odluka o tome da li će se i kada nastaviti košarkaško prvenstvo i da li će uopšte biti omogućeno prisustvo publike na tim utakmicama. Takođe, pri kraju je i opremanje nove teretane nasavremenijim spravama za vežbanje. Još uvek se ne zna precizno kakva je sudbina letnjih kulturnih manifestacija u kojima je „Sportski centar Čajetina“ neposredni organizator, pre svega Sabor trubača. S obzirom da je to predtakmičenje za sabor u Guči, čeka se konačna odluka o organizaciji ovog događaja, a kao jedan od mogućih termina pominje se oktobar mesec.

Izvor:zlatiborpress.rs/I. Janković

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА