ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Спортска сала у Севојну предата на коришћење ОШ “Алекса Дејовић” (ВИДЕО)

Новоизграђена спортска сала у Градској општини Севојно добила је употребну дозволу, чиме су се стекли услови да овај објекат буде предат на коришћење ОШ “Алекса Дејовић”. За почетак салу ће користити ученици за часова физичког васпитања, а када стигне опрема, биће достпупна и спортским клубовима.

“После свих потешкоћа које су пратиле изградњу спортске сале у Севојну, успели смо да испунимо неопходне услове и добијемо употребну дозволу. Драго нам је да коначно можемо да предамо овај објекат на коришћење ученицима ОШ “Алекса Дејовић”. По завршетку тендера за опрему вредну око 6 милиона динара, салу ће моћи да користе и спортских клубови, културну уметничка друштва и сви остали Севојничани”, истако је Драгољуб Стојадиновић заменик градоначелника који је ученицима уручио лопте за више спортова.

Он је подсетио и да је све неопходне процедуре, па и тендер за опрему и мобилијар, расписивало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, које је и финансирало изградњу са 467 хиљада евра.

Град је, по речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића урадио комплетну пројектно техничку документацију.

“Обавеза града били су инфраструктурни радови. Урађени су је прикључци на водовод, канализацију, струју и топловод. Такође, урадили смо и комплетно партерно уређење и потпорне зидове око самог објекта, а испред хале урађен је саобраћајни полигон за децу”.

Максимовић истиче и да је урађен пројекат реконструкције старе сале у школи, који предвиђа адаптацију тог простора за додатне учионице како би школа могла да пређе на једносменски рад.

Новом простору највише су се обрадовали ученици, јер по речима директорке Ирене Дрндаревић сада имају потпуно нову салу.

“Такође, важно нам је што је сала ставњена у функцију баш сада, јер због радова у школи у Крвавцима, 140 ученика те школе наставу похађа овде у матичној школи. Сви они користиће салу за часове физичког васпитања, а када буде опремљена и безбедна за рад моћи ћемо да обезбедимо и коришћење свим спортским клубовима који буду аплицирали.

Спорстка хала изграђена при ОШ “Алекса Дејовић” површине је 1 000 м2 и у њој ће моћи да се реализују готово сви спортови. Има и капацитет од око 80 места за публику, тако да ће бити погодна и за одређена мања такмичења.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА