OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Спорт на студентски начин

Поводом Дана студента, у понедељак 4. априла на отвореном спортском терену испред АССЗС-а, одржан је турнир у малом фудбалу у организацији ,,Студентске асоцијације АССЗС“ ,,Уније студента Ужице“ и ,,Уније средњошколаца“. За турнир се пријавило 16 екипа од по 5 играча, а већина учесника су студенти и средњошколци. Жребом су одређени парови, а турнир је одигран по систему једне елиминације. Председник ,,Студентске асоцијације АССЗС-а“, Младен Ћурдић, уручио је признања и награде екипама које су оствариле пласман од првог до трећег места и захвалио се свим учесницима на  фер и поштеној борби. Победник турнира је екипа ,,Гарден“, друго место је заузела екипа ,,Чварков и баба“, док је треће место припало екипи ,,Кумићи“. Студенти су дружење и надметање у друштвеној игри ,,Beer pong“ наставили у просторијама студентског клуба, где су дискутовали о темама које су у духу догађаја који се десио 4. априла 1936. године када је Жарко Мариновић трагично настрадао на студентским демонстрацијама. Бројни су примери у историји када су се студенти подигли на ноге и показали колико студентско језгро може бити јако и велики покретач промена. Активно учешће младих у друштву је важно и због чега је потребно да се глас свих младих чује, јер нико боље од самог студента неће знати који су проблеми који га муче, било да је то недовољан број испитних рокова, одлука о одржавању наставе уживо или на даљину или нешто треће.

,,Охрабрује нас подршка челника града Ужица“

Младен Ћурдић, председник ,,Студентске асоцијације АССЗС“ и чланови, се захваљују Граду на издвојеним финансијским средствима за организацију Дана студената, пре свега господину Ратку Трмчићу, члану градског већа за друштвене делатности, на разумевању, подршци и сарадњи.

,,Ужице за Космет“

С обзиром на прву успешно организовану акцију ,,Студентске асоцијације АССЗС“, турнир у малом фудбалу за Дан студената, следећа активност коју ,,Студентска асоцијација АССЗС“  планира да реализује у сарадњи са ,,Унијом студената Ужице“ и ,,Унијом средњошколаца Ужице“  јесте трећа хуманитарна акција под називом ,,Ужице за Космет“. У претходне две године због ситуације изазване корона вирусом нисмо били у могности да реализујемо низ активности као ни сам одлазак на Косово и Метохију.Ове године, циљ нам је да прикупимо више од милион динара кроз разне друштвене и спортске садржаје, као што су турнир у малом фудбалу, баскету и разне журке хуманитарног карактера. Поред финансијског мотива да се прикупе средства за угрожене породице, циљ и жеља је да привучемо што већи број младих да крену са нама да обиђемо светиње на Косову и Метохији и упознамо српске породице и разговарамо са њима  о њиховим стварним проблемима. У првој акцији прикупљено је 430.000 динара, а током друге акције нешто више од 800.000 динара. Очекујемо да ће се Град укључити и препознати значај овог пројекта који се већ трећи пут традиционално одржава.

Студентскa Асоцијацијa студената АССЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla