Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Спорт је живот, поручили студенти са „Купа ректора“ одржаног у Ужицу (ВИДЕО)

После три године паузе због пандемије ковида у Ужицу је одржана манифестација “Куп ректора”. Спортске игре више од 1000 студената са Универзитета у Крагујевцу организовало је  Удружење студената Педагошког факултета у Ужицу, у име Универзитетског спортског савеза Крагујевца.

Под слоганом “Спорт је живот” студенти су продефиловали главном улицом до Трга партизана где су их дочекали најмлађи чланови КУД-а “Први партизан” сплетом игара из ужичког краја.Уследило је званично отварање а студентима из Крагујевца, Чачка, Јагодине, Врњачке Бање и Ужица обратила се градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 

Изразивши задовољство организацијом манифестације у граду, који ће наредне године бити национална престоница културе, градоначелница је истакла да је Ужице на понос свих грађана центар младости, знања, спорта и науке.

“Данашњи догађај важан је на више нивоа. Окупљате се како бисте показали своје вештине, сусрећете се са другим младим људима и стварате добру и позитивну интеракцију, ширећи дух пријатељства, разумевања и здравог такмичења. Ви оплемењујете наш град и уносите дивну енергију која се свуда осећа и види и хвала вам на томе”.

Уз захвалност градоначелници и Граду на свесрдној подршци у организацији “Купа ректора”, продеканка за наставу Педагошког факултета у Ужицу, проф. др Сања Маричић, поздравила је присутне студенте.

“Желим да негујете олимпијски дух, уживате у такмичењима, поштујући противнике и властиту жељу за победом и да данашњи дуели буду дуели великих пријатеља јер ће сви бити победници”.

Ректор Универзитета у Крагујевцу, који окупља више од 20 хиљада студената, проф. др Ненад Филиповић, казао је да овакве манифестације доприносе дружењу наших студената и упознавању различитих делова наше земље.

“Оваква дружења и такмичења негују спорт и физичку културу, доприносе развијање спортског духа и здравог надметања, па вам, тако, желим добро и квалитетно такмичење и нека најбољи победи.”

Током целодневног такмичења у хали Велики парк студенти су се надметали у седам дисциплина, одбојци, кошарци, фудбалу, шаху, стрељаштву, рукомету и стоном тенису, након чега су им уручене медаље и захвалнице.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај