ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Спорт је живот, поручили студенти са „Купа ректора“ одржаног у Ужицу (ВИДЕО)

После три године паузе због пандемије ковида у Ужицу је одржана манифестација “Куп ректора”. Спортске игре више од 1000 студената са Универзитета у Крагујевцу организовало је  Удружење студената Педагошког факултета у Ужицу, у име Универзитетског спортског савеза Крагујевца.

Под слоганом “Спорт је живот” студенти су продефиловали главном улицом до Трга партизана где су их дочекали најмлађи чланови КУД-а “Први партизан” сплетом игара из ужичког краја.Уследило је званично отварање а студентима из Крагујевца, Чачка, Јагодине, Врњачке Бање и Ужица обратила се градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

 

Изразивши задовољство организацијом манифестације у граду, који ће наредне године бити национална престоница културе, градоначелница је истакла да је Ужице на понос свих грађана центар младости, знања, спорта и науке.

“Данашњи догађај важан је на више нивоа. Окупљате се како бисте показали своје вештине, сусрећете се са другим младим људима и стварате добру и позитивну интеракцију, ширећи дух пријатељства, разумевања и здравог такмичења. Ви оплемењујете наш град и уносите дивну енергију која се свуда осећа и види и хвала вам на томе”.

Уз захвалност градоначелници и Граду на свесрдној подршци у организацији “Купа ректора”, продеканка за наставу Педагошког факултета у Ужицу, проф. др Сања Маричић, поздравила је присутне студенте.

“Желим да негујете олимпијски дух, уживате у такмичењима, поштујући противнике и властиту жељу за победом и да данашњи дуели буду дуели великих пријатеља јер ће сви бити победници”.

Ректор Универзитета у Крагујевцу, који окупља више од 20 хиљада студената, проф. др Ненад Филиповић, казао је да овакве манифестације доприносе дружењу наших студената и упознавању различитих делова наше земље.

“Оваква дружења и такмичења негују спорт и физичку културу, доприносе развијање спортског духа и здравог надметања, па вам, тако, желим добро и квалитетно такмичење и нека најбољи победи.”

Током целодневног такмичења у хали Велики парк студенти су се надметали у седам дисциплина, одбојци, кошарци, фудбалу, шаху, стрељаштву, рукомету и стоном тенису, након чега су им уручене медаље и захвалнице.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула