4.8 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZDRAVLJE

SPORT JAČA SAMOPOUZDANJE DETETA

Đaci koji se bave sportom usvajaju radne navike, uče se odgovornosti, bolje organizuju vreme i socijalno su inteligentniji od vršnjaka koji nisu ništa trenirali.

Nije važno da li je vaše dete talentovano za sport ili nije, važno je da ga motivišete da se bavi bilo kojom disciplinom. Studija naučnika iz Bostona je pokazala da đaci koji su se u nekom trenutku bavili sportom, bez obzira na uspeh imaju više samopouzdanja od ostalih.

S druge strane, naučnici su zaključili da i jedna godina treniranja pozitivno utiče na imunitet, ali i razvoj osećaja za ritam, pokret i gracioznost. Đaci koji se bave sportom usvajaju radne navike, uče se odgovornosti, bolje organizuju vreme i socijalno su inteligentniji od vršnjaka koji nisu ništa trenirali.

Čak i kada je dete antitalenat, treba mu objasniti da će mu treninzi prijati i ojačati psihu – zaključak je naučnika koji su četiri godine proveli na ovom istraživanju.

Izvor:novosti.rs/T.L.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla