8.2 C
Uzice
октобар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

SPOR OKO 2.113 HEKTARA ZEMLJIŠTA NA ZLATIBORU NASTAVLJA SE I U 2017. GODINI

Upravni sud na ročištu održanom 16. decembra odlučio je da predmet oko spornih 2213 hektara zemljišta na Zlatiboru da vrati na prvostepeni organ, odnosno katastru u Čajetini na ponovno odlučivanje. Na ovom  ročištu razmatran je jedan deo parcela, dok će se drugi deo naći na ročištu zakazanom za kraj decembra.

Višegodišnji spor između opštine Čajetina i države po pitanju čije je 2.213 hektara zemlje na Zlatiboru i dalje se nastavlja. Pred Upravnim sudom još pre nepune dve godine pokrenut je postupak za rešavanje imaovinsko pravnih odnosa, a prvo ročište bilo je tek 16. decembra. Bojana Božanić, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“ kaže da su na održanom ročištu imali svoje predstavnike, iako im, kako naglašava, nije bilo dozvoljeno učešće u raspravi.

„Naravno da to ništa ne znači, ko se iole razume u te pravne nauke, da ceo postupak može da se ponovi iz početka i da ponovo idu žalbe i slične stvari. Ovo je samo za jedan deo parcela“, kaže Bojana Božanić, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“.

Upravni sud doneo je odluku da se ceo predmet vrati prvostepenom organu, odnosno katastru u Čajetini. Naredno ročište, po rečima Božanićeve, biće održano krajem decembra meseca.

„Naravno da ne možemo da dođemo do rešenja problema koji bi bio objektivan i da već jednom rešimo višegodišnji spor – da li je zemljište koje je u državini poljoprivrednog kombinata „Zlatibor“, državna imovina ili nije. Naravno, svi znamo šta je ispravno, ali sud mora da donese tu odluku“, kaže Božanićeva.

Bojana Božanić kaže da ne gubi nadu da će državne institucije doneti ispravnu odluku i po zakonu, i poručuje da je mišljenja da će ipak na kraju pravda pobediti i da će Zlatibor sledeće godine dobiti gondolu najdužu na svetu.

Nada Dželebdžić, zlatiborpress.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za Užičanina zbog nedozvoljenog prometa duvana

Oglasna Tabla

Penzionerima 5.000 dinara oko 5. novembra

Oglasna Tabla

Nauka dokazala: Žene koje puno galame žive duže i puno su srećnije u životu

Oglasna Tabla

Evo kako je nastala “Krvava bajka“: Jedna od najtužnijih pesama, nastala iz kragujevačke tragedije

Oglasna Tabla

Miloš Milićević, gitarista užičkog Mehanizma, najbolji na Mobil Demo Festu

Oglasna Tabla

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Nikole Pašića, narednih dana saobraćaj će se odvijati otežano

Oglasna Tabla

Najavljene izmene zakona o zaštiti prirode

Oglasna Tabla

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla