ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Спектакуларним ватрометом и концертом Зорице Брунцлик у Новој Вароши почео „Златарфест”

Нова Варош – Спектакуларним ватрометом, који је засијао небо изнад Нове Вароши, а потом и концертом фолк диве Зорице Брунцлик, синоћ је у граду на падинама Златара почео јубиларни, десети „Златарфест”.

Овогодишње издање Златарфеста, које се одржава сваке године у последњој недељи јула, обећало је посетиоцима богат и разноврстан програм, прилагођен свим генерацијама. Манифестација има за циљ очување културног наслеђа и традиције Златара и околних крајева, али и промоцију туризма и природних лепота овог прелепог планинског подручја.

Организатори Златарфеста најављују да ће током наредна четири дана бити организовани концерти, спортске активности и едукативни програми за све узрасте. Поред тога, посетиоци ће имати прилику уживати у гастрономским специјалитетима региона и богатом сајму рукотворина и сувенира.

Председник општине Нове Вароши, Радосав Васиљевић, истакао је да је поносан на десети јубиларни Златарфест и да је ово прилика да се посетиоцима покаже шта Златар и околина могу да понуде.

„Нова Варош је крај који пружа много изузетних прилика из свих области, где сваки појединац може да напредује и допринесе развоју локалне заједнице. Само заједничким залагањем унапредићемо и одржати Нову Варош као пожељну дестинацију и за живот и за одмор. И ова манифестација резтултат је заједничке сарадње општине Нова Варош са свим својим установама”, казао је између осталог отварајући Златарфест Радосав Васиљевић.

Након ватромета, пажњу публике на бини привукла је музичка икона – Зорица Брунцлик. Својим препознатљивим гласом и хитовима који се памте деценијама, Брунцликова је загрејала атмосферу и унела невероватну енергију на сам почетак фестивала, а публика је у глас певала њене песме.

Вечерас ће коцерт одржати Неврне бебе.

ПП Медиа / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА