ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Специјална болница „Чигота“ од данас наставља са радом (видео)

Специјална болница „Чигота“ на Златибору данас поново почиње амбулантне прегледе и лабораторијске анализе, након паузе од неколико дана услед избијања пожара. Они пацијенти који су имали заказане прегледе претходних дана, биће у најкраћем року обавештени о новим терминима.

Након десет дана од пожара који се десио у Специјалној болници Чигота на Златибору последице су и те како видљиве. У потпуности је изгорео пети и шести спрат док су трећи и четврти спратови уништени водом која је коришћена за санацију пожара. Тренутно су на терену радници КЈП „Златибор“ Чајетина и изводе се радови на поправци крова.

„Велика је штета, искључујемо цео Б блок из функције, затим АБ апартмане као и Ц блок. Све је то последица пожара који се догодио на петом и шестом спрату, међутим због велике количине воде која се сливала и која је реметила просторије испод, нисмо у стању ни њих да пустимо. Није оштећен А блок, њега смо успели да спасимо као и део ресторана и амбулантни део“, каже Александар Симић, директор Специјалне болнице Чигота.

Према речима директора Специјалне болнице Александра Симић, од данас почиње са радом лабораторија и амбулантни део, где ће радити физијатри, кардиолози, педијатри и специјалисти нуклеарне медицине.

„Тренутно немамо никога у смештају али се надам да ћемо од викенда кренути са „Чигота“ и „Чиготица“ програмом. Сви остали пацијенти који су били заказани и који су се у том тренутку налазили у болници, они су прераспоређени у остале бање: Рибарску, Меркур, Ковиљачу. Радови су увелико у току, послужило нас је време а радници КЈП „Златибор“ су одлично одрадили чишћење. Сада су ту грађевинци који дижу грађу и праве конструкцију за вероватно привремени кров. Надам се да ћемо одмах после тога кренути у израду пројекта за реконструкцију и реконструисати цео Б блок, АБ и Ц блок“.

У обнови Специјалне болнице за болести штитасте жлезде и болести метаболизма, која је од великог значаја не само за овај крај већ и за целу Србију, велику помоћ ће пружити држава и локална самоуправа.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ОШ „Стари град“ у Ужицу наградила своје ученике у ваншколским активностима (ВИДЕО)

Радо иду Српкиње у војнике: Анђела из Чачка се добровољно пријавила на служење војног рока

Ухапшена три Крагујевчанина због покушаја убиства на Златибору

Временска прогноза за петак, 1. март 2024.

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор – Мајстори виолине сутра у 10 сати отварају пршутијаду у Мачкату

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шири се Иновациони бизнис центар на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Електродистрибуција: Дезинформације о паметним бројилима и увећаним рачунима

ОГЛАСНА ТАБЛА