OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Specijaliteti sa Zlatibora predstavljeni u centru Beograda

U petak, 05. oktobra, u beogradskom „Gastronaut“ baru predstavljeni su autentični zlatiborski specijaliteti: komplet lepinja, kiselo mleko i prepoznatljivi zlatiborski sir i kajmak.

Prezentacija je organizovana kao treći u nizu događaj povodom realizacije projekta „12 Veličanstvenih“. Domaćini su bili mlekara „Naša Zlatka“ iz sela Kriva Reka i Turistička organizacija Zlatibor, koji su u skladu sa projektom poslužili kiselo mleko i komplet lepinju kao prepoznatljivo jelo sa ovih prostora.

Turistička organizacija Zlatibor aktivno se bavi promocijom turističkih potencijala planine, a nadaleko čuvena gastronomija ovog kraja je jedan od najboljih načina da se postojećim i budućim gostima ukaže na činjenicu da se na Zlatiboru i dalje neguju vrednosti sa epitetom tradicionalno, autentično i prirodno.

Događaju je prisustvovao veliki broj novinara i predtstavnika medija, blogera iz sveta turizma i kulinarstva, a u prepoznatljivom ukusu komplet lepinje uživali su i gosti Gastronaut bara, među kojima je bilo turista iz celog sveta.

U okviru projekta „12 Veličanstvenih“ odabrano je 12 autentičnih gastro proizvoda iz različitih delova Srbije, koji su predsavljeni javnosti, a jedan od tih je upravo ovaj prezentovan 05. oktobra u Beogradu.

Jedan od domaćina ovog večerašnjeg događaja u Beogradu – mlekara „Naša Zlatka“ otvorena je u septembru 2017. godine, u selu Kriva Reka na obroncima Zlatibora. Mlekara je deo projekta „From hills to dairies“ – „Od mleka sa naših planina” finansiran od strane Evropske unije, čiji je cilj ojačan lanac vrednosti proizvodnje mleka u prekograničnom području Srbija – Crna Gora. Mlekara je opremljena najsavremenijom opremom za preradu 1.500 litara mleka dnevno u tradicionalne proizvode zlatiborskog kraja, sir i kajmak.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dva javna poziva za korišćenje poljoprivrednog zemljišta

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu 68 novih slučajeva „covid 19“ virusa

Oglasna Tabla

Od danas zatvoren gradski bazen u Užicu

Oglasna Tabla

Naredba o sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid 19

Oglasna Tabla

Sutra isplata poslednje rate „korona minimalca“

Oglasna Tabla

Maturanti oboleli od kovida polagaće prijemni u avgustu

Oglasna Tabla

Ovo je Bojan koji se survao u Zlatarsko jezero: Užice tuguje za mladim medicinarom, ribar otkrio stravičan detalj

Oglasna Tabla

Pirotske brdarice: Starinske zaboravljene “tatlije” izvanrednog ukusa

Oglasna Tabla

Danas toplo i spravno, uveče pljuskovi sa grmljavinom

Oglasna Tabla