OGLASNA TABLA – INFO
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

SPC dala blagoslov: Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić kumovao u Srbiji i plovio Drinom

U gornjem kraju jednog bajinobaštanskog restorana, tik uz mladence koji su brakom krunisali svoju vezu, u nedelju je sedeo i uz tamburašku muziku se veselio ni manje ni više nego – gradonačelnik Zagreba.

Milan Bandić bio je kum na venčanju njegove službenice Lidije, Zagrepčanke koja se udala za Marka, Bajinobaštanina koji živi i radi u hrvatskoj prestonici. Gradonačelnik Zagreba nije se zadržao samo na tome već je gostovanje u Srbiji iskoristio i da učestvuje na Drinskoj regati u Bajinoj Bašti.

Bandić je na venčanju ispričao kako mu je ovo 155. put da kumuje.

– Moja supruga, Hrvatica, 16 godina radi u Bandićevom kabinetu. Ljubazno je prihvatio naš poziv da nam bude kum, on je divan čovek – ispričao nam je Marko jutro posle svadbe.

Marko, koji duže vreme drži restoran u Zagrebu, i Lidija, rodom iz Belog Manastira, koje je sudbina spojila u glavnom gradu komšijske države, neko vreme živeli su nevenčani, da bi minulog vikenda svoju ljubav ozvaničili brakom. Priredili su svadbu u Bajinoj Bašti, na kojoj je bilo stotinak zvanica, a ujedno su i krstili svoju ćerku Taru, koja je ime dobila po planini ispod koje se nalazi Markov zavičaj, i proslavili njen prvi rođendan.

– Budući da ga jako cenimo i da je političar, a pre svega čovek, dostojan svakog poštovanja, Lidija ga je pozvala da joj bude kum. Milan Bandić je osoba koja ne deli ljude ni po naciji ni po veri, mnogo je učinio za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, jedan od malobrojnih kojima je svaki građanin isti – kaže mladoženja.

Pogodilo se da je dan uoči svadbe u Bajinoj Bašti priređena Drinska regata, pa je gradonačelnik Zagreba ceo vikend proveo u toj varoši. Najpre je u subotu kao član posade na jednom od 1.200 splavova učestvovao u spustu rekom, od brane u Perućcu do Rogačice. Narednog dana bio je svedok na crkvenom venčanju Lidije i Marka u Hramu Svetog proroka Ilije.

– Da bismo ga uzeli za kuma, pošto je katolik, morali smo da tražimo blagoslov Srpske pravoslavne crkve i dobili smo ga. On je veliki prijatelj sa patrijarhom Irinejom i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem. Venčanje je obavljeno po pravoslavnom običaju. Kakva je ličnost Bandić možda najbolje govori to što je noćio u hotelu sa tri zvezdice, što nije imao nikakve posebne prohteve, što mu nije smetalo da bude gost u maloj opštini kakva je Bajina Bašta. Ničim, baš ničim nije odavao utisak da je ličnost na visokoj političkoj funkciji. Vodio sam ga u dve firme koje proizvode rakiju, za jednu šljivovicu staru 12 godina je rekao da nije ništa bolje probao, a svidela mu se i klekovača – priča Marko o kumu.

Bandić: Bajina Bašta je najlepša u Srbiji

Od Bandića bi korist mogla imati i Bajina Bašta. Naime, čelnci te opštine predočili su mu namere da menjaju urbanistički izgled grada, a on im je obećao da će tim povodom pokušati da angažuje ugledne arhitekte iz Zagreba. 

– U Bajinoj Bašti sam na poziv mog druga Marka, koji uplovljava u bračne vode sa mojom koleginicom, prekrasnom Zagrepčankom. Po 155. put biću kum. Drugi razlog je doživljaj Regate. Sada tek verujem onome što se govori. Kada od Beograda krenete južnije, sve više poznajete Srbiju, a kada dođete u Bajinu Baštu shvatite da nije čudom rečeno da je, neće se ljutiti moji prijatelji u Srbiji, najlepša opština u vašoj zemlji – kazao je Bandić pre nego što se otisnuo Drinom.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Radmilina pesma je prodrmala i momke i devojke u Srbiji: Ona je šmeker devojka s tatinim traktorom

Oglasna Tabla

Priboj: Otvaraju se bazeni, kafićima produženo radno vreme

Oglasna Tabla

U Zlatiborskom okrugu potvrđeno 7 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ako odbiju moratorijum, penzioneri moraju sami da uplaćuju rate u banci

Oglasna Tabla

Smanjuje se broj hospitalizovanih pacijenata u užičkoj bolnici

Oglasna Tabla

Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Užica za 2020. godinu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 5. avgust

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19

Oglasna Tabla

Ko su poslanici iz Zlatiborskog okruga i zapadne Srbije u parlamentu?

Oglasna Tabla