4.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Sok od maline u „prestonici maline“

Sestre Jelena Savić i Bojana Ivanović (devojačko Savić) započele su u rodnom Arilju, prošlog leta, proizvodnju kašastog voćnog nektara „Dar prirode“, iako se ni jedna nije školovala za tehnologa. Za kratko vreme, kvalitet domaćeg soka dao je velike rezultate

U porodici Savić u Arilju oduvek se pio domaći sok. Od maline, jabuke, višnje, kupine… Gosti, kada bi dolazili u njihov dom, članovi šire familije, prijatelji tražili bi od domaćina – tate Obrada i mame Snežane, sa troje naslednika, dve kćerke i sin – da uprkos ponuđenom gaziranom industrijskom napitku – pre popiju „onaj njihov” domaći sok!

Kako su deca rasla, sticala prijatelje tokom školovanja po Srbiji, ali i kućni prijatelji, vremenom su počeli da traže od Savića sok.

– Samo nas pozovu i kažu pošaljite 20 litara u Novi Sad, 15 u Beograd, priseća se Jelena.

Prošlog leta, tačnije juna 2018., sestre Bojana i Jelena rešile su da „ozvaniče” proizvodnju domaćeg soka pod imenom „Dar prirode”. Registrovale su preduzetničku radnju za proizvodnju kašastog voćnog nektara i nastavile da rade po istoj recepturi baš kako su radile mama i pre nje, baka. Interesantno je da se ni jedna nije školovala za tehnologa, a brat je nastavio da vodi očevu firmu mašinske oblasti. Njihov sok, što zbog jedinstvenog ukusa, kvaliteta, što zbog poslovnog razmišljanja, nametnuo se da bude proizvod koji će sestre stvarati i prodavati.

– Ja sam farmaceutski tehničar i 15 godina radim u apoteci. Bojana je iz turističke oblasti, radila je kraći period u struci. Blizu smo turističkih mesta – Guče i Zlatibora. Ipak, rešile smo da krenemo sa sopstvenim biznisom, započinje priču Jelena.

Na razgovor za Ekonometar, toplog prepodneva početkom avgusta, u centru Arilja, došla je samo Jelena. Bojana je uveliko gazila deveti mesec druge trudnoće i od udaje postala je stanovnica Guče, pa je bila opravdano odsutna.

Jelena nam je ispričala da su prvih meseci krenule ambiciozno i napravile paletu od šest ukusa. Vremenom su, ipak, odlučile da prave tri soka: od maline, kupine i višnje.

Izvor: nirapress.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla