12.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Sok od maline u „prestonici maline“

Sestre Jelena Savić i Bojana Ivanović (devojačko Savić) započele su u rodnom Arilju, prošlog leta, proizvodnju kašastog voćnog nektara „Dar prirode“, iako se ni jedna nije školovala za tehnologa. Za kratko vreme, kvalitet domaćeg soka dao je velike rezultate

U porodici Savić u Arilju oduvek se pio domaći sok. Od maline, jabuke, višnje, kupine… Gosti, kada bi dolazili u njihov dom, članovi šire familije, prijatelji tražili bi od domaćina – tate Obrada i mame Snežane, sa troje naslednika, dve kćerke i sin – da uprkos ponuđenom gaziranom industrijskom napitku – pre popiju „onaj njihov” domaći sok!

Kako su deca rasla, sticala prijatelje tokom školovanja po Srbiji, ali i kućni prijatelji, vremenom su počeli da traže od Savića sok.

– Samo nas pozovu i kažu pošaljite 20 litara u Novi Sad, 15 u Beograd, priseća se Jelena.

Prošlog leta, tačnije juna 2018., sestre Bojana i Jelena rešile su da „ozvaniče” proizvodnju domaćeg soka pod imenom „Dar prirode”. Registrovale su preduzetničku radnju za proizvodnju kašastog voćnog nektara i nastavile da rade po istoj recepturi baš kako su radile mama i pre nje, baka. Interesantno je da se ni jedna nije školovala za tehnologa, a brat je nastavio da vodi očevu firmu mašinske oblasti. Njihov sok, što zbog jedinstvenog ukusa, kvaliteta, što zbog poslovnog razmišljanja, nametnuo se da bude proizvod koji će sestre stvarati i prodavati.

– Ja sam farmaceutski tehničar i 15 godina radim u apoteci. Bojana je iz turističke oblasti, radila je kraći period u struci. Blizu smo turističkih mesta – Guče i Zlatibora. Ipak, rešile smo da krenemo sa sopstvenim biznisom, započinje priču Jelena.

Na razgovor za Ekonometar, toplog prepodneva početkom avgusta, u centru Arilja, došla je samo Jelena. Bojana je uveliko gazila deveti mesec druge trudnoće i od udaje postala je stanovnica Guče, pa je bila opravdano odsutna.

Jelena nam je ispričala da su prvih meseci krenule ambiciozno i napravile paletu od šest ukusa. Vremenom su, ipak, odlučile da prave tri soka: od maline, kupine i višnje.

Izvor: nirapress.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla