ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Социјално угроженим домаћинствима бесплатно шпорети са ознаком еко дизајна

Завршена је подела 68 шпорета са ознаком еко дизајна за социјално угрожена домаћинства на подручју града Ужица. Претходно је 65 домаћинстава добило и по палету дрва (1,6 просторних метара), све у оквиру пројекта “Смањењем енергетског сиромаштва до чистијег ваздуха у Ужицу” који спроводи град Ужице у оквиру програма “ЕУ за Зелену Агенду у Србији”.

Град Ужице усвојио је  Одлуку о оснивању Буџетског фонда за енергетску ефикасност којим се дефинише начин финансирања мера за ефикасно коришћење енергије на територији града Ужица из буџетских средстава, донација и других прихода у складу са циљевима које поставила Влада Републике Србије. Оснивањем Буџетског фонда град Ужице је једна од првих локалних самоуправа у Србији која је успоставила инститиуционални механизам за спровођење мера енергетске ефикасности и укључује подршку социјално угроженим породицама са циљем смањења енергетског сиромаштва на територији града уз активно укључивање приватног сектора.

У оквиру овог пројекта вредног пет милиона динара 65 социјално-угрожених домаћинстава добило је по палету дрва (1,6 просторних метара) и шпорет на дрва са ознаком еко-дизајна. Још два шпорета донирао је “Алфа плам” и један “Термовент”, тако да су шпорети обезбеђени за укупно 68 социјално угрожених домаћинстава.

Оснивање Буџетског фонда је део активности које се реализују у оквиру пројекта “Смањењем енергетског сиромаштва до чистијег ваздуха у Ужицу” који спроводи град Ужице у оквиру пројекта „ЕУ за Зелену Агенду у Србији“, који финансира и технички подржава Делегација Европске уније у Србији, спроводи га Програм Уједињених нација за развој (УНДП) у партнерству са Министарством заштите животне средине Републике Србије, а у сарадњи са Амбасадом Шведске и Европском инвестиционом банком, са додатним финансирањем обезбеђеним од стране влада Шведске, Швајцарске и Републике Србије.

Одлуку о избору домаћинстава којима су додељени шпорети и дрва донело је Градско веће на предлог Радног тима за реализацију пројекта и Комисије.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила