3 C
Uzice
27 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Socijalisti u Požegi raskinuli koaliciju sa naprednjacima

POŽEGA – Predstavnici Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije su napustili vladajuću koaliciju sa naprednjacima u Požegi, čiji deo su bili od 2016. godine, ali SNS sa ostalim koalicionim partnerima i dalje ima većinu u lokalnoj skupštini.

Prekidu koalicione saradnje su prethodili višemesečni problemi koji su kulminirali tokom nastavka sednice lokalne skupštine, koja je bila prekinuta prošlog četvrtka zbog nedostatka kvoruma. Sedam odbornika SPS-JS su napustili zasedanje, jer nije usvojen program rada JKP Naš dom čiji je direktor predsednik požeških socijalista Mikan Janković, što bi trebalo da bude i uvod u njegovu smenu.

Janković je rekao za Danas da su socijalisti „nezadovoljni saradnjom sa naprednjacima i njihovim ignorantskim odnosom prema SPS“. Navodeći da su „odbornici SPS podržali predlog budžeta za narednu godinu, iako u njegovoj pripremi nisu učestvovali“, on je dodao da „naprednjaci nisu podržali programe poslovanja javnih i komulanih preduzeća kojima upravljaju socijalisti, iako na te programe nisu imali primedbe, i da nisu prihvatili predlog SPS za novog direktora JKP Naš dom“.

„Jeste nezgodno vreme za napuštanje koalicije, jer će za nekoliko meseci izbori, ali netrpeljivost prema nama je bila tolika da smo odlučili da je napustimo“, dodao je Janković.

Socijalisti, objašnajva Janković, „zbog građana koji su ih izabrali“ nisu napustili vladajuću koaliciju u maju ove godine kada je, zbog sumnje u korupciju, uhapšen kompletan vrh požeške vlasti – naprednjaci Milan Božić, predsednik opštine, Zorica Mitrović, predsednica skupštine, i Velimir Maksić, načelnik opštinske uprave. Osim njih, nedavno je uhapšen i Slavko Dobrić (JS), direktor požeške Razvojne agencije.

„Od pre šest meseci, kada je izabran novi predsednik opštine Đorđe Nikitović, oni nas ne konstatuju. Suština je u tome što SPS ima ljude od iskustva, koji su učestvovali u politici, a njihovi ljudi su mladi i politički neiskusni i misle da sve počinje od njih“, kazao je za Danas Janković.

U požeškoj skupštini, koja broji 52 odbornika, nakon što su SPS i JS napustili vladajuću koaliciju, naprednjaci i dalje imaju većinu sa radikalima i odbornicima koji su prebegli iz opozicionog tabora, dok opoziciju čini devet predstavnika koji mesecima bojkotuju skupštinska zasedanja.

Izvor: Danas

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani se rastali sa jednim od svojih najboljih košarkaša-Dušanom Kutlešićem

Oglasna Tabla

Jačanje imuniteta kod odraslih: učinite organizam otpornim u samo 8 koraka

Oglasna Tabla

Duplirana sredstva za mere smanjenja zagađenosti vazduha u Užicu

Oglasna Tabla

Srpsko-Rusko veče

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Znameniti profesori Užica“ u čajetinskoj biblioteci

Oglasna Tabla

U Užicu formiran Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS)

Oglasna Tabla

Napravite domaću nutelu sa samo 3 sastojka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas sunčani intervali, uveče kiša, sneg na planinama

Oglasna Tabla

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla