9.7 C
Uzice
новембар 20, 2019
IZBORI 2017

SNS i SPS U UŽICU: SVI ZA VUČIĆA

CECA GIF (2)
Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije održale su večeras u Užicu miting podrške zajedničkom kandidatu na predsedničkim izborima Aleksandru Vučiću. 

Predsednik SPS Ivica Dačić poručio je sa mitinga da Vučić nije kandidat samo SNS, niti drugih koalicionih stranaka koje ga podržavaju, već da je „on kandidat naroda Srbije i kandidat budućnosti Srbije“.

„To je odgovor na pitanje kakvu Srbiju želimo – želimo Srbiju koja će da igra u Ligi šampiona, a ne u zonskoj ligi i Srbiju koja će da pobedi u Ligi šampiona“, rekao je Dačić.

On je rekao i da su mnogi poslednjih par meseci izražavali navodnu zabrinutost za SPS da će nestati ako podrži Vučića ili zajedničkog kandidata. Njima nije bilo žao SPS-a, istakao je Dačić, već im je žao što će Vučić da pobedi, a sa njim zajedno i svi mi na izborima.

Funkcioner SNS Nikola Selaković ukazao je da protiv Vučića stoji 10 protivkandidata, ali da oni, kako je naveo, govore sami o sebi.

„Njih ne ujedinjuje sloga već mržnja. Njih 10 nejakih i slabih žele da sruše jednog jakog iza kojeg smo svi mi. Ne samo mi koji smo ovde večeras, nego svi oni koji su i umom i srcem uz SNS, SPS, JS, uz Partiju ujedinjenih penzionera, uz Pokret Socijalista, uz SPS i sve naše koalicione partije. Svi su stali iza jednog kandidata“, naveo je Selaković.

Prema njegovim rečima, ovo su najvažniji izbori i zato na njih moramo da izađemo sa najboljim kandidatom.

„Izašli smo sa najboljim i stali svi iza njega. Ovde nema partije. Naša partija je Srbija i to je razlog zašto smo svi ovde zajedno. Zato mi idemo sa jednim kandidatom, a oni idu sa 10 kandidata, i hvala im kako su ih birali“, rekao je Selaković.

On je podsetio koliko je u proteklom periodu otvoreno fabrika, novih kilometara puteva, koliko škola, bolnica, koliko je smanjena nezaposlenost.

Onih drugih 10 kandidata mogu da vam pričaju koliko su fabrika zatvorili koliko su radnika ostavili bez posla“, naveo je Selaković.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov rekao je da se ne sme dozvoliti da opozicija podvali „ovna“, rimsko oruđe za ratovanje koji kada razvali vrata utvrđena vojska nagrne.

„Jedan ovan je Saša Janković, a Drugi Vuk Jeremić. Iza jednog ovna sakrili su se Dragan Šutanovac i Zoran Živković – jel misli neko da će se popraviti da će nešto dobro Srbiji doneti sa svojim kandidatom, naravno da neće“, zaključio je Jovanov poručujući: „Ne damo im ponovo Srbiju“.

Prema njegovim rečima, onaj drugi koji se stidi svog dede, kao i toga ko ga plaća, okupio je Borisa Tadića, „otporaše“ koji su pravili haos i nemire gde god su se pojavili i ukazuje da oni nikome ništa dobro nisu doneli, a prvo su skupštinu zapalili…

„Neće više u Srbiji ništa da gori“, istakao je Jovanov ističući da oni koji hoće ponovo da pljačkaju i da se bogate treba da shvate da im Srbija to neće više dozvoliti i zato do 2. aprila nisu važne stranke važna je strana za koju se borimo.

Poslanik SPS Neđo Jovanović rekao je da ovo „veličanstveno okupljanje potvrđuje da je Srbija na pravom putu očuvanja suvereniteta i integriteta, na putu ekonomskog rasta i privrednog prosperiteta, na putu boljeg života građana i međunarodnog ugleda Srbije“.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petrović pozvao je Užičane da nastave putem razvoja i stabilnosti, kako je rekao „auto putem ka lepšoj budućnosti“.

Autor: Tanjug

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

IZBORI SEVOJNO 2018 – Ujedinjena opozicija poručuje da će od Sevojna krenuti promene (VIDEO)

Oglasna Tabla

IPSOS: DO 12 SATI GLASALO 20,3 % BIRAČA

Oglasna Tabla

SRBIJA SE MENJA IZ UNUTRAŠNJOSTI

Oglasna Tabla

U PONOĆ POČINJE PREDIZBORNA TIŠINA

Oglasna Tabla

SAŠA JANKOVIĆ U UŽICU: GLASAJTE ZA SEBE!

Oglasna Tabla

RADULOVIĆ POSETIO UŽICE I BAJINU BAŠTU

Oglasna Tabla

STAMATOVIĆ: MORAMO DA POBOLJŠAMO SOCIJALNI I MATERIJALNI STATUS VOJNIKA

Oglasna Tabla

UŽIČKI SNP PODRŽAO MILANA STAMATOVIĆA

Oglasna Tabla

MILAN STAMATOVIĆ: ZLATIBOR KAO PELCER

Oglasna Tabla