18.3 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Smučarke sa Zlatibora predstavljale Srbiju na Svetskom prvenstvu

Na Svetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u austrijskom Sefeldu učestvovali su predstavnice Zlatibora Anja Ilić i Jelena Đorđević, što je bilo kruna sezone za smučarske klubove „Zvezda“ i „Zlatibor“, najuspešnije kolektive u nordijskom skijanju u Srbiji.

Na skupu najboljih svetskih nordijskih skijaša u Austriji, predstavnici klubova iz opštine Čajetina su učestvovali u tri trke koje je direktno prenosio Eurosport. U kvalifikacijama za sprint trku na 1200 metara skejt stilom u četvrtak u konkurenciji 113 takmičarki Anja Ilić iz SK „Zvezda“ je zauzela 81. mesto sa vremenom 3:05.57, 36,13 sekundi zaostatka za prvoplasiranom. Na istoj trci učestvovala je i Jelena Đorđević iz SK „Zlatibor“ i na svom debiju na ovakvim takmičenjima ostvarila je vreme 3:48,08 (104. mesto), a sa 16 godina je jedna od najmlađih učesnica Svetskog prvenstva. U kvalifikacijama su se takmičile i ostale srpske smučarke Maida Drndić (79. mesto) i Anastasija Vojinović (92. mesto).

Prvo mesto zauzela je Norvežanka Maike Kaspersen Fala, drugo Šveđanka Stina Nilson, a treće Mari Ejde takođe iz Norveške.

Smučarski klub „Zvezda“ imao je još jednog svog predstavnika pošto je Miloš Milosavljević zauzeo 114. mesto sa vremenom 3:44,47 u kvalifikacijama na 1600 metara. Time je ostvario drugi najbolji rezultat među članovima srpske reprezentacije iza Rejhana Šmrkovića (106. mesto) a ispred Sabahudina Rastića (121) i Aleksandra Milenkovića (128). Zlato u muškoj konkurenciji osvojio je Norvežanin Johanes Hesoft Klaebo, drugo italijan Federiko Pelegrini, a treće Rus Gleb Retivjik. U trci na 10km prvak Srbije u apsolutnoj kategoriji Miloš Milosavljević je zauzeo 30. mesto sa vremenom 32:41,4.

Članove tima Srbije na takmičenju u Sefeldu u pokrajini Tirol na zapadu Austrije vodio je selektor Nikola Jeremić sa Zlatibora, a prestižno Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju održava se na svake dve godine, i predstavlja veliko iskustvo za mlade predstavnike Zlatibora. Vredi istaći da su na šampionatu učestvovali i takmičari koji su se prethodnih godina takičili na Zlatiborskom kupu na Tić polju poput Argentinaca Matijasa Zuloage, Franka i Marka dal Fare, Bugarke Nansi Okoro, Miloša Čolića i Mihaila Škipine iz BiH…

Smučarski klubovi sa Zlatibora su dominaciju potvrdili i na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Sjenici, kada su u svim starosnim kategorijama osvojili ukupno 54 od mogućih 60 medalja, „Zvezda“ 29, a „Zlatibor“ 25:

„Sigurno da smo imali visoke ciljeve nakon prošle godine kada smo bili najbolji klub i da je bilo teško to odbraniti. Drago mi je što smo u tome uspeli i što smo tu prednost samo uvećali. Sam rezultat da se od 60 medalja uzme 29 za dva dana takmičenja je neverovatan. Pored toga, treba istaći da su sva četvrta i peta mesta takođe bila naša što mene kao trenera čini jako ponosnom na ovu decu koja su svojim radom i zalaganjem, kako leti tako i zimi, zaslužila ovo,“

kaže Mina Ilić iz SK „Zvezda“ i dodaje rezultat Ane Jeremić koja je u februraru zauzela 24. mesto u konkurenciji 114 omladinki na otvorenom prvenstvu Rusije u Moskvi. Mlade smuačre sa Zlatibora narednog vikenda očekuje takmičenje u Bosni, i privođenje kraju još jedne uspešne sezone.

Izvor:zlatiborpress.rs/(Foto: Skijaški savez Srbije)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla