3.3 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SMRT BEBE KOJA JE ZAVRŠILA NA DEPONIJI I DALJE MISTERIJA

Na koji način je preminula beba koja je u subotu pronađena na deponiji „Duboko“ kod Užica ostaće nepoznato još nekoliko dana. 

Doktor iz Kragujevca koji je juče u Užicu izvršio odbukciju tela novorođenčeta ženskog pola nije mogao da se izjasni o uzroku smrti jer je, kako je „Blicu“ rečeno u Višem javnom tužilaštvu, telo bebe u poodmakloj fazi raspadanja.

Obducent je zatražio još nekoliko dana kako bi izvršio analize i utvrdio kako je odojče preminulo, kada je rođeno i koliko je prošlo od dana kada je umrlo do subote kada je pronađeno zamotano u tkaninu na traci za selekciju otpada.

Policija još uvek nije pronašla roditelje bebe, a operativni rad je fokusiran na područje Bajine Bašte odakle je kamionom na deponiju dopremljeno smeće u kome je bila mrtva beba.

Odojče ženskog pola, zamotano u nogavicu stare trenerke, pre tri dana pronašli su radnici deponije na traci za selekciju otpada. Nesrećna devojčica stara nekoliko dana zatečena je zamotana u tkaninu iz koje su joj virele nogice, a otvorena usta ukazala su na pretpostavku da se borila na vazduh, odnosno da je ugušena. Primećeno je i da je pupčana vrpca presečena nestručno, odnosno da nije rođena u porodilištu.

– Operativni rad za sada je usmeren ka Bajinoj Bašti, odakle je u petak po podne došao kamion sa smećem u kome je pronađena beba, mada nije isključena mogućnost da je porodilja iz nekog drugog mesta, a da je u Bajinoj Bašti ili njenoj okolini bacila dete da zavara trag – kaže izvor „Blica“ iz policije u Užicu.

Polazna tačka u ovakvim situacijama, dodaje naš sagovornik, jeste pregled spiska trudnica u ginekološkim ordinacijama, „koji možda i ne može pomoći ukoliko je majka krila trudnoću i nije se javljala ginekolozima“.

U Opštoj bolnici Užice juče nam je nezvanično rečeno da se nije javila nijedna žena sa postporođajnim problemima do kojih može doći usled nestručno obavljenog porođaja.

Nalaz obducenta, trrebalo bi da odredi kvalifikaciju krivičnog dela. U slučaju da se utvrdi kako je dete ubijeno odmah čim je došlo na svet, još uvek nepoznata majka teretiće se za ubistvo prilikom porođaja. Ako se pokaže da je usmrćeno nekoliko dana posle rođenja, majka i eventualno neko ko joj je pomogao biće gonjeni za teško ubistvo.

Ubice bebe još nisu otkrivene

Mrtva beba nađena je i na deponiji u Gračacu kod Vrnjačke Banje pre šest meseci, početkom januara. Ta ubijena beba nije bila starija od 12 sati, telo je bilo u sukrvici i nije bila odsečena pupčana vrpca. U policiji saznajemo da slučaj još nije zatvoren, ali da majka bebe nije pronađena.

Problem je u tome jer nije moglo da se utvrdi da li je muška beba bačena u neki od kontejnera u Vrnjačkoj Banji ili je doneta i ostavljena na deponiji. Iako se prvo pretpostavljalo da je bačena u jedan od 140 kontejnera, koliko ih ima u Vrnjačkoj Banji, razmatra se i mogućnost da je telo bebe doneto zamotano u ćebe direktno na deponiju. N.B.

Izvor: blic.rs/Vladimir Lojanica 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla