Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Смењена четири директора у ЕПС-у

После анализе догађаја који су довели до застоја рада блокова у ТЕНТ-у у ноћи између суботе и недеље, Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије”, донео је одлуку о смени одговорних у ланцу производње угља и електричне енергије.

Због пропуста у раду биће смењени Дејан Јевтић, извршни директор за производњу угља, Милан Мишковић, директор производње угља у РБ „Колубара”, Саво Безмаревић, извршни директор за производњу енергије и Горан Лукић, директор производње енергије у огранку ТЕНТ, наводи се у саопштењу ЕПС-а.

До сада је утврђено да је до проблема дошло на више нивоа, у „Колубари” је у вагоне утоварен угаљ лошијег квалитета који се током транспорта натопио влажним снегом и замрзнуо. Такав угаљ није смео да буде употребљен у блоковима термоелектрана. Ове грешке довеле су до застоја у раду блокова и грејања Обреновца.

Милорад Грчић истиче да је одговорност за рад целог система на њему, као директору „Електропривреде Србије”, али и да непосредни руководиоци морају да сносе одговорност за недопустиве грешке у раду. Због свих неразјашњених околности које су изазвале застој у систему, „Електропривреда Србије” затражиће помоћ у даљој истрази од МУП-а и безбедносних служби, како не би дошло до евентуалних нових пропуста или намерних грешака у раду.

Грчић се захвалио свим радницима који даноноћно раде на исправљању ових пропуста и подизању производње, наведено је у саопштењу.

Полтика

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА