13.2 C
Uzice
април 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Smenjen upravnik, otkazi za spasioce

Zbog smrti Užičanina Igora Bogosavljevića (38), koji je preminuo polovinom prošlog meseca od posledica utapanja u gradskom bazenu u Užicu, Dejan Jovanović je smenjen sa mesta upravnika tog objekta, a spasioci Branko Anđić i Ivan Danilović su dobili otkaze.

To je Danasu potvrđeno u užičkom JP „Veliki park“, u okviru koga posluje zatvoreni bazen i objašnjeno da je rešenja o tome potpisao direktor tog preduzeća Branko Bogićević. Posle smenjivanja, dosadašnji upravnik bazena Dejan Jovanović, kako Danas saznaje, postavljen je na radno mesto stručnog saradnika, a dvojica spasilaca su dobili otkaze zbog teške povrede radne discipline. Branko Bogićević, direktor JP „Veliki park“, nije želeo da komentariše mere koje je preduzeo protiv zaposlenih.

Kako je Danas pisao, Igor Bogosavljević, koji se lečio od epilepsije, bio je dobar plivač i u odličnoj fizičkoj kondiciji, jer je redovno vežbao, bio je na bazenu 14. oktobra ove godine, kao i ranijih dana, jer je redovno i plivao. NJegovo potonuće, koje se najverovatnije dogodilo prilikom epileptičnog napada, nakon čega je pao sa ivice bazena u vodu, spasioci nisu primetili jer, kako je ranije izjavio direktor Bogićević, nisu bili na svojim radnim mestima. Potonulo telo je primetio jedan od kupača i alarmirao drugu dvojicu spasilaca koji nisu radili u toj smeni, ali su vodili školu plivanja. Nakon ukazane prve pomoći, Igor je prevezen u užičku bolnicu gde je bio do 16. oktobra kada je, zbog veoma teškog stanja, prevezen na lečenje u VMA, gde je preminuo tri dana kasnije.

Bogićević je u svom ranijem obraćanju saopštio da u trenutku potonuća Bogosavljevića, spasioci Anđić i Danilović „nisu bili na pozicijama na kojima je trebalo da budu“ i dodao da postoji video zapis celog događaja.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Gošća emisije „Priča se“ doktorka Danijela Marinković

Oglasna Tabla

Gošća emisije “ Priča se “ gospođa Dušanka Duška Mihailović (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rast penzija zavisiće od inflacije, moguće povećanje do 2.000 dinara

Oglasna Tabla