ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

„Смена – ратни дневник п.пуковника Ђорђа С.Аничића“

У Уторак, 24.априла, у сали библиотеке „Љубиша Р.Ђенић“ биће представљена књига „Смена – ратни дневник п.пуковника Ђорђа С.Аничића“. Промоција почиње у 19 часова, а о књизи ће говорити чланови борбене послуге која је оборила стелт Ф-117 А, Ђорђе Аничић, Драган Матић и Ђорђе Малетић.

Аутентичан ратни дневник “СМЕНА” потпуковника РВ и ПВО Ђорђа Аничића је изашао из штампе на десетогодишњицу НАТО-бомбардовања Савезне Републике Југославије и својим садржајем је изазвао полемике и побудио велику пажњу читалаца. За време НАТО-агресије 1999.године Аничић се налазио на месту заменика команданта чувеног 3. ракетног дивизиона противваздушне одбране,а у борбеном раду руковаоц гађања у борбеној послузи на ракетном систему С-125М “НЕВА” (СА-3 Гоа), који је ушао у историју нашег и светског ратовања оборивши “стелт” авион Ф-117А и Ф-16ЦГ и према свим показатељима и стратегијски бомбардер Б-2А .
Захваљујући томе 250. ракетна бригада ПВО је после рата одликована Орденом “Народног хероја” од стране председништва СРЈ.
Дневник бележи ауторова осећања,размишљања,борбене радње, као и личну трагедију. Осликан је однос претпостављене команде према борбеним послугама, као и велики број појединаца у самој јединици. Сви догађаји и ликови су аутентични и приказани су и сликом и речју. Једина јединица ПВО са тим типом наоружања која је ратовала свих 78 дана НАТО-агресије у одбрани Београда.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула