Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Смена – ратни дневник п.пуковника Ђорђа С.Аничића“

У Уторак, 24.априла, у сали библиотеке „Љубиша Р.Ђенић“ биће представљена књига „Смена – ратни дневник п.пуковника Ђорђа С.Аничића“. Промоција почиње у 19 часова, а о књизи ће говорити чланови борбене послуге која је оборила стелт Ф-117 А, Ђорђе Аничић, Драган Матић и Ђорђе Малетић.

Аутентичан ратни дневник “СМЕНА” потпуковника РВ и ПВО Ђорђа Аничића је изашао из штампе на десетогодишњицу НАТО-бомбардовања Савезне Републике Југославије и својим садржајем је изазвао полемике и побудио велику пажњу читалаца. За време НАТО-агресије 1999.године Аничић се налазио на месту заменика команданта чувеног 3. ракетног дивизиона противваздушне одбране,а у борбеном раду руковаоц гађања у борбеној послузи на ракетном систему С-125М “НЕВА” (СА-3 Гоа), који је ушао у историју нашег и светског ратовања оборивши “стелт” авион Ф-117А и Ф-16ЦГ и према свим показатељима и стратегијски бомбардер Б-2А .
Захваљујући томе 250. ракетна бригада ПВО је после рата одликована Орденом “Народног хероја” од стране председништва СРЈ.
Дневник бележи ауторова осећања,размишљања,борбене радње, као и личну трагедију. Осликан је однос претпостављене команде према борбеним послугама, као и велики број појединаца у самој јединици. Сви догађаји и ликови су аутентични и приказани су и сликом и речју. Једина јединица ПВО са тим типом наоружања која је ратовала свих 78 дана НАТО-агресије у одбрани Београда.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон