Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Смањене казне за непрописно паркирање, завршен пројекат за фудбалске терене на Златибору

Чајетина – Одборници Скупштине општине Чајетина су донели одлуку да уваже захтеве грађана општине Чајетина и гостију Златибора да се смање износи за непрописно паркирање тако да оне сада износе пет хиљада динара за физичка лица, као и за предузетнике и одговорна лица у правном лицу, а десет хиљада за правна лица. Ти износи се преполовљавају уколико се плате у року од осам дана.
„Донете су и одлуке о уређивању грађевинског земљишта средствима инвеститора у местима Златибор и Чајетина, а усвојене су измене статута Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ и Културног центра Чајетина како би се они ускладили са новим Законом о култури. Извршено је повећање капитала у Комуналном јавном предузећу Златибор и у Еко аграру и донето је неколико одлука о отуђењу грађевинског земљишта ради исправке граница парцела,“ изјавио је председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић након одржане седнице скупштине.

Након усвајања општинског буџета, наставио је Ђурић, већ смо почели са расписивањем тендера за инвестиционе радове, и практично се припремамо да на пролеће можемо да почнемо неколико значајних инфраструктурних послова. Након што је у прошлој години урађено четири километра и двеста метара цевовода, са почетком пролећа настављамо са радовима. Ове године настављамо са изградњом водовода Сушичко врело, са изградњом цевовода од Жигалског виса до Чајетине и Златибора, као и са изградњом црпне станице и резервоара на Жигалском вису.

Такође је планиран и почетак радова на изградњи фудбалских терена на Златибору. Пројекат је завршен, а у плану је изградња 20 фудбалских терена, које ћемо градити у фазама. Настављамо изградњу путне обилазнице око Златибора, а тендер за изградњу путева је у завршној фази, тако да очекујем да ће након ове седнице бити расписани ти тендери.

Чим временски услови то дозволе, крећемо са радовима на изградњи нове јавне расвете, изградњи секундарних водоводних мрежа на самом Златибору, у Чајетини и у сеоским месним заједницама. Радови ће се одвијати на уређењу једног парка и игралишта од Колибе ка Постројењу за прераду отпадних вода, као и на изградњи пешачке стазе од почетне станице гондоле до међустанице односно од центра Златибора до Рибничког језера. Ове године крећемо са израдом пројектне документације за изградњу голф терена и аутомотодрома на Златибору, навео је Ђурић неке од најзначајнијих капиталних инвестиција са којима ће се ускоро кренути на Златибору.

ГЗС 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још 100.000 ваучера за субвенционисани одмор у Србији, у мају или јуну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено девет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији данас умерено облачно и осетно топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Хиландарски резанци: Брзо посно јело, са посебним састојком, какво нисте пробали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржан 9. Сајам образовања у Чајетини (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА