OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Poznato televizijsko lice Slobodan Šarenac rekao je u izjavi za „Zlatiborske vesti“ da je Zlatibor odlično mesto za pripreme sportista, kao i da je imao lepu saradnju sa ljudima iz Čajetine. Prepoznatljiv glas harizmatičnog komentatora utakmica i voditelja „Šarenice” na RTS-u redovno komentariše važne mečeve srpske košarkaške reprezentacije, čije su nam pobede u prošlosti donele mnogo radosti.

Svojim novinarskim poslom Šarenac putuje svuda, i po dalekim zemljama, ali kad nađe vremena rado dolazi na Zlatibor i nedavno je u Čajetini vodio svečani program na otvaranju renovirane sportske dvorane. Jedan od najpopularnijih sportskih novinara se najpre prisetio svojih prvih susreta sa najposećenijom planinom Srbije.

“Prvi moji susreti sa Zlatiborom bili su u ranoj mladosti, jer sam na ovoj planini obavljao bazične pripreme sa košarkaškim klubom u kome sam igrao. Treninzi su iziskivali trčanje po većem delu Zlatibora, tako da sam dobro upoznao ovu tada divnu planinu,“

seća se Šarenac i nastavlja:

“RTS takođe ima ovde svoje odmaralište u kojem sam porodično boravio i uživao u odmoru, šetnjama i ostalim stvarima koje nudi Zlatibor, kao što je, na primer, odlična hrana autentična za ovaj kraj. U nekoliko navrata radio sam na Zlatiboru emisije „Šarenica” RTS-a, gde sam upoznao odlične ljude koji mogu služiti na ponos Zlatiboru i opštini Čajetina. Potrudili smo se da na taj način pošaljemo najlepšu razglednicu kako bi gledaoci shvatili šta sve Zlatibor nudi.”

Po oceni televizijskog novinara koji je izveštavao sa 10 evropskih, pet svetskih prvenstava u košarci i tri Olimpijade, ova planina odličan je izbor za sportske ekipe koje bi tu da sprovedu svoje pripreme, jer je nadmorska visina od oko 1.200 metara gotovo idealna za tu potrebu.

“A loša strana „modernizacije” Zlatibora je, rekao bih, preterana gradnja raznih objekata, koja će na ovoj planini napraviti još veću gužvu. Međutim, to je očigledno neminovnost razvijanja pojedinih krajeva,” zaključuje Slobodan Šarenac.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pedijatar dr Dušanov: deca su nam u katastrofalnom stanju i sve je gore s godinama

Oglasna Tabla

Do „Staparka” dva putića

Oglasna Tabla

Svetskim danom turizma počinju pripreme za 60. Sabor trubača u Guči

Oglasna Tabla

Rok sedam dana: Ko se ne javi banci, pristaje na predloženi plan otplate

Oglasna Tabla

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 27. septembar

Oglasna Tabla

Hapšenje u Novoj Varoši zbog velike količine spida

Oglasna Tabla

„Đorđu kam bek“ – ali Đorđe ni u Pariz ni u Australiju, već u Užice da šije šajkače

Oglasna Tabla

Do 14 časova potpuna obustava saobraćaja na Sušici

Oglasna Tabla