10.2 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

„SLOBODA“ IZVISILA, SAŠA TUROVIĆ PREUZEO FK „BORAC“ IZ ČAČKA

Saša Turović, biznismen iz Čikaga, izabran je na sinoćnjoj sednici za potpredsednika fudbalskog kluba „Borac“ iz Čačka. Iako se danima spekulisalo da bi Turović mogao da stane na čelo „Slobode“, zbog brojnih nejsanoća oko realnih dugova užičkog prvoligaša, on je odlučio da svoj kapital ipak usmeri u drugom pravcu.

Grad je propustio još jednu šansu da popravi imidž užičkom fudbalu. Čikaški biznismen neće preuzeti FK „Slobodu“, a Pižon, Njeguš, i ostali asovi o kojima se danima pričalo, ostaće samo još jedna neostvarena želja velikog broja Užičana. Zbog velikih dugova u kojima se klub nalazi, i nejasnog plana kako da se oni saniraju, Saša Turović odustao je od kupovine „Slobode“.

„Turović je imao veliku želju da svoj novac uloži upravo ovde, i pomogne užičkom prvoligašu da stane na noge. Međutim, niko od čelnika „Slobode“ nije mogao precizno da kaže kolika su zaista dugovanja kluba. Za razliku od toga, u Čačku je situacija bila vrlo jasna, i on je sinoć izabran za poptpredsednika fudbalskog kluba „Borac“ bez i jednog uloženog dolara“, kaže Zlatko Đerić, fudbalski menadžer i Turovićev dobar prijatelj.
Na drugoj strani, u „Borcu“ slave Turovićev dolazak, i nadaju se boljim danima i svetlijoj budućnosti kluba. Predsednik kluba Predrag Teofilović, zadovoljan je ovakvim razvojem situacije.

„Drago mi je što smo pokazali slogu i jedinstvo, i izabrali našeg sugrađanina za potpredsednika kluba, i člana Upravnog odbora. Smatram da je to bilo najbolje rešenje, jer se „Borac“ nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji, a Turović ima ozbiljne planove za izlazak iz krize i unapređenje samog načina rada“, ističe Teofilović.

Jedna od Turovićevih zamisli bila je da FK „Sloboda“, a samim tim i Užice, postane regionalni centar za regrutovanje fudbalskih talenata. On je želeo da obezbedi bolje uslove za treniranje, napredak, i stasavanje mladih fudbalera. Od te ideje sigurno se neće odustati, ali u komšijskom dvorištu. Užice će morati da sačeka na neku drugu priliku.

Užice – Oglasna Tabla
Piše: Dunja Starčević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla