ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

На пругама у Србији наредне године наћи ће се 18 нових возова за регионални саобраћај, очекује се отварање нових пруга, увођење нових линија, као и промене на појединим постојећим, изјавио је данас в.д. генералног директора „Србијавоза“ Иван Булајић.

Он је за РТС оценио да ће наредна година донети неке од највећих промена у реду вожње од оснивања те компаније 2015. године и додао да су, пре свега због потреба грађана Новог Београда и Земуна, све линије које саобраћају из правца Вршца, Ниша и Ужица продужене тако да не завршавају своју линију у станици „Београд центар – Прокоп“, већ настављају до станица Нови Београд и Земун.

Говорећи о пуштању нових возова у саобраћај, Булајић је рекао да ће нови возови бити увођени у саобраћај од априла па све до краја године, један по један, како буду стизали из фабрике, додајући да ће на свим пругама бити уведени тзв. „интерсити“ возови, односно оно што су некад били пословни возови.

„То значи да ће, на пример, на линији од Београда до Ужица постојати поласци који ће стајати само у већим местима, у Ваљеву, Пожеги, Косјерићу, и стизати у Ужице за испод три сата“, истакао је Булајић и додао да ће у новим возовима бити машина за пиће, постојаће два тоалета, док ће седишта бити далеко удобнија.

Указао је да ће „круна промена“ бити увођење нових линија.

„Пре свега мислим на линије од Новог Сада до Сремске Митровице, та линија до сада није постојала. Увешћемо у току године линију од Панчева до Новог Сада, такође ћемо све линије које долазе из правца Панчева продужити до Пазове, тако да увезујемо и град Панчево са градом Београдом, што ће умногоме олакшати путовање нашим путницима“, рекао је Булајић.

Навео је да се очекује да број превезених путника у наредним данима пређе седам милиона и подсетио да је током 2022. године превезено 2,6 милиона путника.

„Дефинитивно се људи враћају железници. Оно што мислим да ће нам јако помоћи да идуће године још значајније цифре остваримо, то је што ћемо после дужег времена отворити линију између Лесковца и Ниша. То је пруга која треба да се заврши крајем године и ту очекујемо да буквално поновимо успех који смо имали на линији Београд-Нови Сад, само на делу између Лесковца, Ниша и Алексинца“, навео је Булајић.

Извор: РТВ

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ОШ „Стари град“ у Ужицу наградила своје ученике у ваншколским активностима (ВИДЕО)

Радо иду Српкиње у војнике: Анђела из Чачка се добровољно пријавила на служење војног рока

Ухапшена три Крагујевчанина због покушаја убиства на Златибору

Временска прогноза за петак, 1. март 2024.

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор – Мајстори виолине сутра у 10 сати отварају пршутијаду у Мачкату

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шири се Иновациони бизнис центар на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Електродистрибуција: Дезинформације о паметним бројилима и увећаним рачунима

ОГЛАСНА ТАБЛА