Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Славица Стефановић директорка Народног музеја Ужице добитница “Вукове награде”


 

Ужице – У Председништву Србије јуче су по 58. пут уручене „Вукове награде“ за нарочите резултате у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке. Међу овогодишњим добитницима је и музејска саветница, кустоскиња и директорка Народног музеја Ужице Славица Стефановић.

Свечаности коју готово шест деценија додељује Културно просветна заједница Србије, присуствовала је Славица Трифуновић, помоћник министра за информисање и медије.

Како су саопштили из жирија “Вукове награде” ове године пристигло је 78 веома квалитетних предлога. а о добитницима одлучиле су нијансе. Вукове награде за 2021. годину добили су и књижевник и публициста Стојан Бербер, новинарка, уредница и књижевница Душица Милановић, Народни оркестар Радио-телевизије Србије, ликовни уметник Божидар Плазинић и драмски писац Стојан Срдић.

Награђени су и историчар уметности и ликовни критичар Сава Степанов, књижевник и издавач Ратко Стоиљковић, академски сликар Добри Стојановић и режисер и сценариста Милан Шарац.

“Изузетну Вукову награду за 2021. годину” добили су књижевни критичар и теоретичар Јован Делић, књижевни историчар и теоретичар Душан Иванић и историчар Предраг Ј. Марковић.

Од институција “Изузетну Вукову награду за 2021. годину” примили су представници Гимназије “Жарко Зрењанин” из Врбаса, Српског националног савјета Црне Горе из Подгорице и часописа “Борба” из Београда.

Појединцима добитницима “Вукове награде” припале су дипломе, рад сликара Радомира Стевића Раса, плакете са ликом Вука Стефановића Караџића, рад вајара Небојше Митровића, као и новчани износ, слика и књига. Представницима установа уручене су дипломе и плакете са Вуковим ликом.

uzice.rs

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас променљиво облачно и топлије, увече киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јануарска плата: Нижа него у децембру, на четвртом месту у региону

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси за програме од јавног интереса у омладинском сектору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Иновативни лек против мултипле склерозе доступан и пацијентима у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Савез пчеларских организација Србије и Министарство пољопривреде апеловали да се спречи тровање пчела

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада Србије смањила субвенцију за осигурање усева у пет округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Многима је у Србији стигла ова порука: Иза свега се крије Инстаграм превара након које можете да останете без пара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повређен пешак у Ужицу: аутомобил га ударио на пешачком прелазу код Нараодног музеја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба Сабахудин Мурановић

ОГЛАСНА ТАБЛА