ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Славица Стефановић директорка Народног музеја Ужице добитница “Вукове награде”


 

Ужице – У Председништву Србије јуче су по 58. пут уручене „Вукове награде“ за нарочите резултате у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке. Међу овогодишњим добитницима је и музејска саветница, кустоскиња и директорка Народног музеја Ужице Славица Стефановић.

Свечаности коју готово шест деценија додељује Културно просветна заједница Србије, присуствовала је Славица Трифуновић, помоћник министра за информисање и медије.

Како су саопштили из жирија “Вукове награде” ове године пристигло је 78 веома квалитетних предлога. а о добитницима одлучиле су нијансе. Вукове награде за 2021. годину добили су и књижевник и публициста Стојан Бербер, новинарка, уредница и књижевница Душица Милановић, Народни оркестар Радио-телевизије Србије, ликовни уметник Божидар Плазинић и драмски писац Стојан Срдић.

Награђени су и историчар уметности и ликовни критичар Сава Степанов, књижевник и издавач Ратко Стоиљковић, академски сликар Добри Стојановић и режисер и сценариста Милан Шарац.

“Изузетну Вукову награду за 2021. годину” добили су књижевни критичар и теоретичар Јован Делић, књижевни историчар и теоретичар Душан Иванић и историчар Предраг Ј. Марковић.

Од институција “Изузетну Вукову награду за 2021. годину” примили су представници Гимназије “Жарко Зрењанин” из Врбаса, Српског националног савјета Црне Горе из Подгорице и часописа “Борба” из Београда.

Појединцима добитницима “Вукове награде” припале су дипломе, рад сликара Радомира Стевића Раса, плакете са ликом Вука Стефановића Караџића, рад вајара Небојше Митровића, као и новчани износ, слика и књига. Представницима установа уручене су дипломе и плакете са Вуковим ликом.

uzice.rs

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери