ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Slabovidom desetogodišnjem dečaku iz Sevojna potreban novac za još dve operacije oka

Desetogodišnji Miodrag Hadžimurtović iz Sevojna ima iz sebe već dve operacije oka u Specijalnoj bolnici “Sveti Vid” u Beogradu. Da bi ove operacije bile uspešne, potrebno je uraditi još dve, za koje treba prikupiti oko četiri hiljade i 200 evra. Za porodicu malog Miodraga ovo je preveliki iznos.

U slučaju malenog Sevojničanina strabizam je pretio da pređe u totalno slepilo. Zbog toga je već imao dve operacije, gde mu je otklonjen nedostatak disbalansa očne duplje i oka koji je bio uzrok enormno brzog gubljenja vida i koji je vodilo potpunom slepilu. I za prve dve operacije pokrenuta je humanitarna akcija

Baka Miljanka Filipović, koja je i Miodragov zakonski staratelj kaže da su i ovog puta prinuđeni da traže pomoć dobrih ljudi jer cifra koju treba prikupiti za nove operacije za njih je ogromna. Žive od njene penzije koja je mala, a dečkova majka Selma, iz zdravstvenih razloga, nije u mogućnosti da radi.

Miodrag je vrlodobar učenik OŠ Aleksa Dejović. Kaže da mu je omiljeni predmet matematika a da mu srpski jezike ne ide baš najbolje. Priznaje da se pomlao plašio kada je otišao na prvu operaciju, a posle je bilo lakše.

Foto i izvor: INFO PRESS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа