ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Skrivena kamera snimila podmitljive policajce

Viši sud u Čačku osudio je trinaestoricu bivših saobraćajnih policajaca iz ovog grada na ukupno 179 meseci zatvora, jer su novac od naplaćenih kazni stavljali u džepove. Presudu je izreklo veće kojim je predsedavao Branko Milovanović, a optuženi su odgovarali zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita, neki zbog oba dela.

Ovo je bio ponovljeni proces protiv policijskih službenika u istom sudu jer je posle prvog, po njihovim žalbama, Apelacioni sud u Kragujevcu naložio da se suđenje ponovi. Na prvom, ista grupa bila je osuđena na ukupno 183 meseca zatvora a sada su za dvanaestoricu kazne ostale iste osim što je jednom od njih umanjena četiri meseca.

Na suđenju je utvrđeno da su saobraćajci iz stanice u Čačku od 27. februara do 25. maja 2016. godine na području Ibarske magistrale i pravcem Ugrinovci – Preljina – Katrga i Preljina – Ovčar Banja od više učesnika u saobraćaju primili novac kako ih ne bi kaznili za prekršaje. Više tužilaštvo je u dokazima priložilo i zapise načinjene skrivenom kamerom, iz kojih se vidi da policajci uzimaju pare, dele među sobom na kraju smene komentarišući, na primer, da ja pazar bio „92 evra i 30 hiljada dinara”, i stavljaju u džep. To je zabeležila kamera unutrašnje kontrole MUP – a, koju su inspektori policije neopaženo postavili u patrolna kola svojih kolega i snimali ih mesecima.

Visina kazni je od četiri do 29 meseci zatvora, a osmorica osuđenih, ukoliko presuda bude potvrđena, robiju bi izdržavali u kućama, pod merom elektronskog nadzora. Optuženima je izrečena i mera zabrane vršenja policijske dužnosti u trajanju od jedne godine od dana pravosnažnosti presude, ali se u taj rok ne ubraja vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora.

Krajem 2016, inače, pod istom sumnjom da su uzimali novac od vozača, bila su uhapšena čak 33 policajca, ili trećina te policijske stanice u Čačku. Uskoro se očekuje i prva presuda za drugu polovinu optuženih, kojima sudi drugo veće Višeg suda u ovom gradu.

foto:ilustracija

Izvor:Politika

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА