Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Škola u Brekovu dobila od NIS-a digitalni kabinnet za ruski jezik

U Osnovnoj školi „Brekovo“,Arilju, svečano je otvoren  digitalni kabinet za ruski jezik, čiju je adaptaciju i opremanje podržala kompanija NIS u okviru svog korporativnog programa „Energija znanja“, koji podrazumeva saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i inostranstvu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, rukovodstva  Osnovne škole „Brekovo“, kompanije NIS, Školske uprave, Saveta roditelja, kao i sadašnji i bivši učenici škole.

Kabinet je kompletno adaptiran i renoviran, u potpunosti je opremljen multimedijalnim sredstvima i obezbeđen internet vezom. Zahvaljujući tome, kabinet je namenjen učenicima svih razreda i pogodan je za izvođenje nastave kako stranih jezika, tako i drugih predmeta, koji zahtevaju multimedijalnu opremu.

Osnovna škola „Brekovo“ redovno učestvuje i ostvaruje odlične rezultate na olimpijadama iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS, a nastavu ruskog jezika pohađaju svi učenici ove škole. Zahvaljujući podršci NIS-a, koji već sedam godina putem programa „Energija znanja“ ulaže u popularizaciju nauke i unapređenje uslova za izvođenje nastave u obrazovnim institucijama u Srbiji, u Osnovnoj školi „Brekovo“ nastava ruskog jezika, kao i ostalih predmeta, unapređena je i olakšana.

Miloš Nedeljković, predsednik Opštine Arilje, istakao je da se Osnovna škola „Brekovo“ ponosi bogatom tradicijom i velikim brojem uglednih i poznatih naučnika i umetnika, koji su bivši učenici ove škole, a predsednik Skupštine opštine Arilje, Dragiša Terzić, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji školi u Brekovu:

Za opštinu Arilje ova godina smatra se godinom prosvete. Opština je uložila u rekonstrukciju tehnološkog parka, zahvaljujući čemu ćemo otvarati nova IT odeljenja i nove obrazovne profile. Naši učenici će tako moći da se školuju u Arilju. Za nas je ova donacija velika čast“, naveo je Terzić ovom prilikom.

Goran Ičelić, direktor Osnovne škole „Brekovo“, izrazio je zahvalnost kompaniji NIS na donaciji i istakao da se škola trudi da maksimalno unapredi nastavni proces, čemu značajno doprinosi uspešna saradnja i sa lokalnom zajednicom i sa meštanima.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са Ђорђем Богојевићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Три медаље за атлетичаре АК Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас ветровито и променљиво – смена облака и сунца, повремено киша и снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Субвенције за замену дизел возила и како до њих

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошаркашка утакмица: КК Слобода – КК Слога

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове пројекције филмова у биоскопу Културног центра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице расписало новинарски конкурс „Цвет једнакости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Месец (дана) на селу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вечита недоумица: Зашто се за жуту боју косе каже да је плава?

ОГЛАСНА ТАБЛА