14.4 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Skandal u Arilju-Došli da odigraju humanitarnu akciju dočekale ih zaključane prostorije stadiona

Trud ljudi da pomognu onima kojima je pomoć potrebna umalo nije bio uzaludan. Naime u Arilju je sve bilo spremno da se odigra humanitarna utakmica između navijača Partizana i Crvene Zvezde ali kada su učesnici spektakla i brojni gledaoci došli zatekli su zaključane svlačionice i glavni teren stadiona u Arilju. Da akcija ne bi propala i donator bili iznevereni organizator je odlučio da se ipak odigra meč na improvizovanom pomoćnom terenu. Igrači su se presvlačili u kolima ili u visokom grmlju oko stadiona.

-Ovo je više nego skandalozno-vidno uzbuđen priča Milovan Femić jedan od učesnika utakmice.

-Kada se pravio glavni teren ostavio sam dane i sate na izgradnji istog a sada sam doživeo da ne mogu da uđem na taj teren. Za sve je kriv nečovek predsednik FK Buudućnost.-kaže Femić.

I drugi akteri ove humanitarne sportske akcije bili su ogorčeni. Svi znaju da je stadion opštinski ali ističu da ni čelnici gradske vlasti nisu hteli da reaguju na ovu bruku i sramotu.

-To je ujdurma jednog čoveka. Pa mi smo se okupili da odigramo utakmicu i od skupljenog prihoda pomognemo našoj deci sa smetnjama u razvoju. Ovo je bruka za celo Arilje jer će sve dospeti u javnost-ogorčen je selektor Partizanove ekipe Milomir Jankovic poznatiji pod nadimkom Hemija.

I pored svih problema meč je odigran.Uživala je publika u uzbudljivoj i interesantnoj utakmici. Crvena Zvezda je počela silno i povela sa 3-0 ali se partizanovci nisu predali, dali su gas i sa dva gola doveli utakmicu u neizvesnost. Ipak slavili su crveno-beli minimalnim rezultatom što nije pokvarilo raspoloženje pobeđenih već su na kraju utakmice svi zagrljeni napustili teren uz obećanje crno-belih  da će se naredne godine pojačati i vratiti milo za drago.

-Pored svih problema uspeli smo u nameri i sakupili oko sto hiljada dinara za ovu humanitarnu  akciju. U utakmicu su učestvovala i dva momka sa invaliditetom pa su suze radosnice njihovih roditelja naša najveća pobeda. I pored miniranja akcije spremamo se da naredne godine ovo bude pravi spektakl u kom ćemo na prvom mestu pobediti nehumane ljude.-ističe jedan od organizatora meča Nenad Ćirković.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla