16.3 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Sjajan uspeh užičkih karatista na Prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Somboru, održano je Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade u katama i borbama, na kome su učešće uzeli svi plasirani takmičari sa četiri regiona: Kosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i Uže Srbije.
Takmičari Karate kluba „Užice“ ostvarili su izvarendan uspeh, osvojivši tri zlatne i dve bronzane medalje.
Prvog dana Prvenstva nastupili su kataši. U katama ekipno ženske nade, ekipa KK „Užice“ u sastavu Petra Gajić, Jana Ilić i Marija Bajić osvojile su treće mesto, pobedivši u borbi za medalju „Radnički“ iz Beograda. U katama pojedinačno 2005 klasa B, posle tri sjajne pobede, zlato je osvojila Marija Bajić.
Petra Gajić, Luka Bakić i Vasilije Bogdanović su poraženi od finalista, pa su u repasažnim borbama posle dve pobede, poraženi u meču sa treće mesto.
Drugog dana takmičenja, održano je takmičenje u borbama gde je ekipa muških nada KK „Užica“ u sastavu Pavle Ristović, Kristian i Demian Delić i Uroš Arsenijević postala prvak države. Posle savladanih ekipa „Vukova“ i „Splinter“ iѕ Beograda, u polufinalu savladana je ekipa „Juniora“ iz Kragujevca, da bi u finalu pobedili KK „Nipon“ iz Beograda.
U pojedinačnim nastupima, najbolja je bila Aleksandra Rogić 2006 do 40 kg, koja je posle tri pobede, osvojila zlatnu medalju, dok je je Demian Delić 2006 u kategoriji preko 52 kg zauzeo treće mesto. Luka Bakić, Uroš Arsenijević i Kristian Delić nisu uspeli da se domognu medalje.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla