ОГЛАСНА ТАБЛА
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сјај и сенка Немањића

У оквиру манифестације “У сусрет Видовдану ” у четвртак 15. јуна у 19 часова у Градском културном центру биће уприличена промоција историјског стрипа “Сјај и сенка Немањића”.
У питању је едиција српског историјског и едукативног стрипа о Немањићима где се кроз 15 стрипова говори о свих 200 година владавине Немањића. Овај пут публици ће представити следећа издања: Немања, Цариград, Барбароса, Долина јоргована.
Сценарио за стрип је историјски прегледан и потврђен тако да су главни ликови и догађаји аутентични. То је едукативна едиција која је идеална како за децу тако и за све љубитеље историје и стрипа као девете уметности.

 

Након овог серијала текстови су ауторизовани и за наставке средњевековне историје Србије кроз Маричку битку,Николу Алтомановића, Марка Краљевића, Бој на Косову, Деспота Стефана Лазаревића И Ђурађа Бранковића и остале битне догађаје и личности до пада Смедерева.
Визуелна представа историје у форми стрипа је јединствена код нас и веома је погодна за лако учење и упознавање са свим тим догађајима.

Гости промоције биће Драган Томовић (аутор текста) и Горан Милутиновић (цртач и илустратор).

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила