ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Siniša Biljić – Poštenjačina iz Užica

Šaban Delić, građevinski radnik iz Malešića kod Gračanice, u Bosni i Hercegovini, mirno je obeležio svoj 45 rođendan pre dva dana. Međutim, to ne bi bilo tako da nije bilo jednog „Ere“ iz Užica. Naime, Šaban je nekoliko dana pred Novu godinu izgubio novčanik pun novca, sa svim ličnim dokumentima i karticama, zbog čega mu do slavlja nije bilo.

Na njegovu veliku sreću, novčanik je na magistralnom putu Tuzla – Doboj, u industrijskoj zoni u Gračanici, iz svog automobila ugledao Siniša Biljić (39) iz Užica, koji je zaustavio svoje vozilo, a kada je video o čemu se radi, odmah se raspitao gde se nalazi Policijska stanica u Gračanici, gde je i vratio novčanik, piše Dnevni avaz.

Policija je kontaktirala Delićevu suprugu i ubrzo su se susreli vlasnik novčanika i poštenjačina Biljić. Dok je Biljić bio ponosan na ono što je uradio, Delić nije krio radost što mu je vraćeno ono što je izgubio.

„Godinama radim na baušteli u Sloveniji. Pre nekoliko dana podigao sam platu i ušteđevinu te došao kući u Malešiće. U ponedeljak sam popravljao auto, pa ručao i pošao po sina. U tom trenutku me je nazvala supruga i pitala gde mi je novčanik. Odmah sam počeo da rovarim po džepovima, ali novčanika s dve hiljade maraka i 800 evra, dokumentima, karticama, nije bilo. Da me ubijete, ne znam gde mi je ispao. Tada mi je supruga rekla da idem u policiju. Svašta mi je u toj minuti prošlo kroz glavu, ali je olakšanje bilo ogromno kad sam čuo da je sve nađeno“, priča Šaban Delić za Avaz.

Biljić je kazao da je tokom vožnje na putu ugledao nešto crno. Hteo je najprije to da obiđe, ali se ipak zaustavio i ugledao novčanik. Ni u jednom trenutku nije razmišljao, ni kada je unutra video gomilu novčanica.

„Odmah sam se raspitao za policiju i odneo novčanik. Imao sam želju da upoznam vlasnika, da vidim njegovu reakciju. Osećao sam ponos, jer sam vratio nešto što nije moje, a i usrećio sam čoveka. I ja sam vozač u Sloveniji, pa je moje zadovoljstvo bilo još veće kada sam saznao da i on hleb zarađuje radeći u toj zemlji. Ovako bi reagovao svaki pošten čovek“, rekao je ovaj Era, koji je vratio praznični duh u dom Delića.

Nakon što su razmenili brojeve telefona i obećali da će ostati prijatelji, Siniša je nastavio put ka rodnom Užicu, a Šaban u Malešiće, uz neizmernu zahvalnost poštenjačini iz Srbije, piše Dnevni Avaz.

Izvor:blic.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Чаробно и живописно златиборско село Семегњево, оаза нетакнуте природе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Граовци Романију и Далмацију заменили српском варошицом у којој остварују животне снове (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржана 44.седница СО Чајетина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Позив младима да се пријаве на конкурс за упис у Средњу школу унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Насред пута засађен бели бор, возачи пролазе у чуду: Хит слика из села Заовине на Тари, домишљати мештани поставили необичну „декорацију“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Више од 70 одсто грађана не испуњава критеријуме за пристојан живот

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење Зелено-левог фронта: Ера корупције у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због бахатих појединаца све више дивљих депонија у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен конкурс за бесповратна средства за набавку пластеника

ОГЛАСНА ТАБЛА