Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Синдикати траже да се минимална цена рада од 1. јула ове године повећа на 50.000 динара

Секретар већа Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) Зоран Михајловић рекао је да ће сутра, у четвртак, у наставку преговора о повећању минималне цене рада, тај синдикат тражити да се она повећа за другу половину ове године, уместо да се преговара за 2024. годину, а ако тако не буде, напустиће састанак.

„СССС је на преговоре о повећању минималне цене рада 19. маја дошао да то тражи за другу половину ове године, а не за 2024. годину, што је тражило Министарство финансија. И сутра ћемо тражити да се разговара о том повећају за другу половину ове године, а ако покушају да наметну да се о томе разговара за 2024. годину, напустићемо сатанак“, рекао је Михајловић агенцији Бета.

Додао је да су разговори почели пошто је на седници Социјално-економског савета (СЕС) донета одлука да се започну преговори о повећању минмалца за другу половину ове године јер за преговоре за 2024. још није време.

Михајловић је рекао да је то јединствен став СССС и синдиката УГС „Независност“.

Он је рекао да синдикати траже да се минимална цена рада са 40.000 динара од 1. јула ове године повећа на 50.000 динара, колико кошта и минимална потрошачка корпа.

„У случају да не буде прихваћен наш захтев и напустимо састанак, СЕС ће морати поново да заседа и саопшти какву је одлуку донео, поводом почетка преговора о минималцу“, рекао је Михајловић.

Представник Уније послодаваца Србје Небојша Атанацковић рекао је да као заступник привредника „мора да слуша и леву и десну страну“, односно и оне који су за повећање минималца, али и оне који послују са тешкоћама и противе се томе, јер су сви подједнако чланови Уније.

Бизнис

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај