ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Синдикати траже да се минимална цена рада од 1. јула ове године повећа на 50.000 динара

Секретар већа Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) Зоран Михајловић рекао је да ће сутра, у четвртак, у наставку преговора о повећању минималне цене рада, тај синдикат тражити да се она повећа за другу половину ове године, уместо да се преговара за 2024. годину, а ако тако не буде, напустиће састанак.

„СССС је на преговоре о повећању минималне цене рада 19. маја дошао да то тражи за другу половину ове године, а не за 2024. годину, што је тражило Министарство финансија. И сутра ћемо тражити да се разговара о том повећају за другу половину ове године, а ако покушају да наметну да се о томе разговара за 2024. годину, напустићемо сатанак“, рекао је Михајловић агенцији Бета.

Додао је да су разговори почели пошто је на седници Социјално-економског савета (СЕС) донета одлука да се започну преговори о повећању минмалца за другу половину ове године јер за преговоре за 2024. још није време.

Михајловић је рекао да је то јединствен став СССС и синдиката УГС „Независност“.

Он је рекао да синдикати траже да се минимална цена рада са 40.000 динара од 1. јула ове године повећа на 50.000 динара, колико кошта и минимална потрошачка корпа.

„У случају да не буде прихваћен наш захтев и напустимо састанак, СЕС ће морати поново да заседа и саопшти какву је одлуку донео, поводом почетка преговора о минималцу“, рекао је Михајловић.

Представник Уније послодаваца Србје Небојша Атанацковић рекао је да као заступник привредника „мора да слуша и леву и десну страну“, односно и оне који су за повећање минималца, али и оне који послују са тешкоћама и противе се томе, јер су сви подједнако чланови Уније.

Бизнис

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај