13.2 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Sila prvi do Časnog krsta – motiv će vas potpuno raznežiti

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u vidu goluba i glasa: “Ovo je sin moj i njega poslušajte”.

Reč je o jednom od 15 najvećih hrišćanskih praznika, a tog dana u svim crkvama i hramovima se osvešćuje voda koju narod uzma i nosi kućama, jer se veruje da ima duhovna i lekovita svojstva. Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj  godina života Isusa Hrista.

U Arilju je danas  za  Časni krst plivalo četrdeset sedam takmičara. Prvi do krsta u hladnom Rzavu je doplivao dvadesetčetvorogodišnji Stefan Luković  Sila iz Arilja. On je imao  poseban mtiv da nadmaši sve i ostvari pobedu.

  • Danas krstim sina Andreja i želeo sam iz sveg srca da osvojim krst za njega. –kaže Stefan koji pliva od 2011. godine. Tri puta je krst bio u njegovim rukama, nakon čega je napravio pauzu, a ove godine se, zbog posebnog razloga, vratio.

Za Časni krst u Arilju plivala je i jedna dama, Lazarela Milošević a među učesnicima bila su i dva Ivanjičana, Veljko Vasilijević i Nenad Ćeriman.

  • Nije bilo hladno, temperature Rzava je možda oko dva stepena. Nadam se da ćemo sledeće godine moći da plivamo u Ivanjici u našoj Moravici.-rekao je Veljko.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla