17.8 C
Uzice
август 19, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

„Signal“ bez dokaza: Odbačena krivična prijava protiv predsednika opštine Bajina Bašta

Osnovno tužilaštvo u Užicu, nezvanično saznaje „Blic“, odbacilo je krivične prijave protiv predsednika opštine Bajina Bašta Radomira Filipovića i bivšeg direktora „Direkcije za izgradnju“ iz ove opštine Dušana Glišića koji su 7. juna uhapšeni u akciji „Signal“.

Mup je protiv njih podneo prijave za zloupotrebu službenog položaja, pod sumnjom da su 7. oktobra 2014. bez odluke Kriznog štaba dali 11,7 tona cementa za sanaciju ribnjaka u selu koji je uništila „majska poplava“ u selu Rogačica.

Sporni cement Bajina Bašta je dobila iz donacija, a Filipović, u svojstvu šefa Kriznog štaba, i Glišić kao njegov zamenik, terećeni su da su vlasniku ribnjaka na ovaj način omogućili protivpravnu korist od 140.000 dinara.

Zvanična odluka da se 11,7 tona cementa da vlasniku ribnjaka doneta je retroaktivno, mesec dana kasnije, 7. novembra 2014.

Odbrana dvojice bajinobaštanskih funkcionera zasnivala se da je, u vreme kad je cement predat, pomoć koja je pristizala u Bajinu Baštu odmah prosleđivana za sanaciju štete od poplava, a da je odluka o donaciji vlasniku ribnjaka doneta na prvoj narednoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Tužilaštvo u Užicu našlo je da ne postoje dokazi da su Radomir Filipović i Dušan Glišić počinili krivično delo za koje ih je sumnjičila policija.

Izvor:blic.rs/V.Lojanica/Foto: M. Cvetković / RAS Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla

Данас је Преображење Господње

Oglasna Tabla

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla