ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Сезона одавно прошла, али цене остају исте: Пет кафа на Копаонику – 2.000 динара

Сезона у најпосећенијем српском скијалишту званично је прошла, али у кафићима и хотелским ресторанима на Копаонику – цене не падају. Иако је већина локала затворена, у малобројним кафићима, у којима је могуће поручити пиће, ценовници захтевају дубок џеп, нарочито ако седнете у хотелски ресторан, где се цене кафе, која је “најјефтинија”, крећу од 340 до 430 динара.

Полуспуст, са траговима снега на врховима и стазама, са назнакама да је до недавно тамо било скијаша, бордера, грудвања и санкања, слика је Копаоника почетком априла.

Ова чувена планина у Србији, у сезони од децембра до краја марта, позната је по ценама које “парају” облаке, али туристи који у њеној природи и зеленилу, уместо у снегу, уживају у пролеће, на сунцу и без гужве и граје, изненађени су рачунима, који се нимало не разликују од оних које би добили уочи Нове године, пише Нова.рс.

Велики број апартмана у приватном смештају такође је под кључем, па су зато хотели пуни, а власници цене не спуштају, јер нема конкуренције.

На само 10 минута вожње од центра – цене су дупло ниже.

“Били смо са неколико пријатеља на вечери у коноби, која је ван центра и тамо су цене пристојне. Рачун је био скоро 40.000 динара, али било је доста људи и сви су јели и пили. Домаћа кафа је 150 динара, ракија око 300, салате од 250, риба око 900, свакако није било страшно. Међутим, у центру, на ‘траженим’ локацијама, ситуација је потпуно другачија”, испричала је Јована.

Само цене воде у кафићима у центру Копаоника, близу “главне жице”, су од 300 до 800 динара, кафе од 280 до 650, а сокова од 360 до 580 динара.

Ценовници на овој планини, међутим, не разликују се много од оних у центру Београда, током целе године.

Ипак, туристи очекују да не морају да троше у априлу као у јануару, односно у периоду кад нема снега, гужве, ни скијања, и кад је по свим “параметрима” логично, да и они са плићим џепом осете чари Копаоника.

Извор: Н1
Фото: ИнфоКОП

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)