Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Sevojno dobija kulturni centar

Radovi na objektu stare škole “Aleksa Dejović” u Sevojnu, koja će u buduće biti Kulturni centar, polako se privode kraju. Ukupna površina ovog objekta je 300 kvadrata, a vrednost radova je 14 miliona 22 hiljade dinara. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu za rekonstrukciju obezbedilo je 8,5 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni u narednih mesec dana.

Planiranim radovima obuhvaćena je zamena krova, stolarije, instalacija i zidarski radovi, kako bi novi prostor bio potpuno prilagođen novim sadržajima. Adaptacijom će škola postati novi Kulturni centar, koji će sadržati galerijski prostor, prostor za muzejske postavke, radionice, muzičke, književne i druge aktivnosti.

„Ovom rekonstrukcijom dobijamo novi objekat kulturnog sadržaja. Od dve postojeće učionice, naopravićeno jedan multifunkcionalni prostor, od hodnika pravimo izložbeno galerijski prostor, dok će druge dve kancelarije služiti za potrebe osoblja koje bude radilo u ovom Kulturnom centru“, kaže Nataša Milović Stefanović, iz Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

Svi planirani radovi, kako unutrašnji na rekonstrukciji podova, stolarije, molerski, tako i radovi na fasadi i krovnom pokrivaču, biće izvedeni na način kako bi se zadržala autentičnost objekta, dok objekat ima 300 kvadrata. Ukupna vrednost radova na adaptaciji je 14 miliona dinara, od kojih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansira 8,5, a grad Užice preostali iznos.

„Ova škola je izgrađen još 1911. godine, i do 1962. radila je kao škola. Nakon toga, bilo je mnogo korisnika koji nisu bili vezani za školu, i tako je već bila u lošem stanju i prokišnjavala je. Najvažnije je da smo pre zime stigli da je pokrijemo i dalji radovi su u toku“, kaže Ivan Marić, predsednik gradske opštine Sevojno.

Svi radovi na objektu stare škole u Sevojnu trebalo bi da budu završeni u narednih mesec dana, jer se sada intezivno radi, zbog povoljnih vremenskih uslova.

„Do sada je urađena rekonstrukcija krova, zamenjena je krovna pokrivka, a sada se trenutno izvode radovi na postavljanju betonske podloge, na kojoj će, u autentičnom stilu, biti postavljen brodski pod“, dodaje Nataša Milović Stefanović.

Ukupna vrednost radova je 14 miliona dinara, od kojih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansira 8,5, a grad Užice preostali iznos.

JP „Užice razvoj“ Užice je izradilo projektnu dokumentaciju.

Izvor: uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА