1.9 C
Uzice
25 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Sevojno dobija kulturni centar

Radovi na objektu stare škole “Aleksa Dejović” u Sevojnu, koja će u buduće biti Kulturni centar, polako se privode kraju. Ukupna površina ovog objekta je 300 kvadrata, a vrednost radova je 14 miliona 22 hiljade dinara. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu za rekonstrukciju obezbedilo je 8,5 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni u narednih mesec dana.

Planiranim radovima obuhvaćena je zamena krova, stolarije, instalacija i zidarski radovi, kako bi novi prostor bio potpuno prilagođen novim sadržajima. Adaptacijom će škola postati novi Kulturni centar, koji će sadržati galerijski prostor, prostor za muzejske postavke, radionice, muzičke, književne i druge aktivnosti.

„Ovom rekonstrukcijom dobijamo novi objekat kulturnog sadržaja. Od dve postojeće učionice, naopravićeno jedan multifunkcionalni prostor, od hodnika pravimo izložbeno galerijski prostor, dok će druge dve kancelarije služiti za potrebe osoblja koje bude radilo u ovom Kulturnom centru“, kaže Nataša Milović Stefanović, iz Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

Svi planirani radovi, kako unutrašnji na rekonstrukciji podova, stolarije, molerski, tako i radovi na fasadi i krovnom pokrivaču, biće izvedeni na način kako bi se zadržala autentičnost objekta, dok objekat ima 300 kvadrata. Ukupna vrednost radova na adaptaciji je 14 miliona dinara, od kojih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansira 8,5, a grad Užice preostali iznos.

„Ova škola je izgrađen još 1911. godine, i do 1962. radila je kao škola. Nakon toga, bilo je mnogo korisnika koji nisu bili vezani za školu, i tako je već bila u lošem stanju i prokišnjavala je. Najvažnije je da smo pre zime stigli da je pokrijemo i dalji radovi su u toku“, kaže Ivan Marić, predsednik gradske opštine Sevojno.

Svi radovi na objektu stare škole u Sevojnu trebalo bi da budu završeni u narednih mesec dana, jer se sada intezivno radi, zbog povoljnih vremenskih uslova.

„Do sada je urađena rekonstrukcija krova, zamenjena je krovna pokrivka, a sada se trenutno izvode radovi na postavljanju betonske podloge, na kojoj će, u autentičnom stilu, biti postavljen brodski pod“, dodaje Nataša Milović Stefanović.

Ukupna vrednost radova je 14 miliona dinara, od kojih Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansira 8,5, a grad Užice preostali iznos.

JP „Užice razvoj“ Užice je izradilo projektnu dokumentaciju.

Izvor: uerazvoj.uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme u subotu malo toplije: Ujutru mraz, tokom dana suvo, temperatura do deset stepeni

Oglasna Tabla

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla