6.8 C
Uzice
новембар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Sevojnički strelci briljirali na Prvenstvu Srbije: Dijana dvostruki šampion države

Sevojnički streljački klub „Aleksa Dejović“ briljirao je na Prvenstvu Srbija vazdušnim oružjem „B“programa u disciplini vazdušni pištolj  osvojivši ukupno pet medalja. Junakinja takmičenja bila je članica ovog kluba Dijana Janković koja se vratila kući sa osvojene dve titule šampiona države.  Prvenstvo je održano u Beogradu, 7. aprila , u Sportskoj hali SD Crvena zvezda koje je bio i organizator takmičenja.

Dijana Janković je osvojila titulu šampiona država u kategoriji kadeta i mlađih juniorki u disciplini vazdušni pištolj , a finale takmičenja mlađih juniorki u kome se Dijana raspucavala sa Jovanom Todorović iz Beograda  za zlatnu medalju proglašeno je najuzbudljivijim delom prvenstva.

Steljačko društvo „Aleksa Dejović“  je zaslugom Jankovićeve kao i njenih klupskih koleginica Jelene Todorović i Marije Smiljanić u kategoriji juniorki, i Smiljanić Marijom i Glibetić Sandrom u kategoriji kadetkinja osvojio dve zlatne, klupske,  medalje u disciplini vazdušni pištolj, u ženskoj konkurenciji.

Petu medalju za SD „Aleksa Dejović“ osvojio je Nemanja Mitrović u disciplini vazdušna puška,  a u konkurenciji mlađih juniora.

Jednak broj medalja na ovom prvenstvu, ali u disciplini vazdušna puška,  osvojio je i SK „Čika Mata“ iz Kragujevca: tri pojedinačne: Teodora Vukojević u kategoriji kadeta i mlađih juniora, Marko Ivanović u kategoriji mlađih juniora , takođe disciplina vazdušna puška, kao i  dve zlatne klupske medalje.

Izvor/Foto: pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Obeležena godišnjica stradanja u Trezorima

Oglasna Tabla

U subotu 12. karate turnir „Užički pobednik 2019“

Oglasna Tabla

Milomir jednom rukom hrani suprugu i dva bolesna sina

Oglasna Tabla

Orah je unosan biznis: Ko zasadi ovo voće obezbedio je zaradu čak i potomcima

Oglasna Tabla

Kakva je budućnost „Budimke“: Novi vlasnici najavili investicije od pet miliona evra

Oglasna Tabla

Rezervatu prirode “Uvac” dva miliona za čuvanje i unapređenje zaštićenog područja

Oglasna Tabla

Za prvo dete dogodine trista hiljada dinara

Oglasna Tabla

Malina rodila i slatka je kao usred leta, zašto to nije dobro

Oglasna Tabla

Otvaranje pozorišne sezone u Kulturnom centru na Zlatiboru

Oglasna Tabla