ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Шетњом до Стапарске бање Ужичани обележили Светски дан пешачења (ВИДЕО)

Светски дан пешачења 1. октобар Ужичани су обележили шетњом од Градске плаже до Стапарске бање. Први “Ужички фестивал ходања”, који су организовали Удружење “Спорт за све” и град Ужице окупио је велики број суграђана свих генерација, а заједно са њима у промоцију здравља и наших туристичких потенцијала укључили су се и представници градског руководства.

 Како је истакао Миодраг Петковић члан Градског већа, Ужице је град фестивала, а овај нови сигурно ће постати традиционалан, јер промовише најважније вредности.

“Свима нам је познато да је пешачење један од најбољих начина бављења рекреацијом и оно што је најважније овај вид рекреације погодан је за све суграђане било да су у питању најмлађи или најстарији. Немерљив је утицај пешачења на физичко и ментално здравље а може се упражњавати на најразличитијим локацијама. Задовољство нам је да данас обележимо овај дан и својим примером укажемо на важност пешачења, а са друге стране ми се трудимо да обезбедимо неопходну инфраструктуру, да уредимо просторе и обележимо стазе. Хвала суграђанима који су се одазвали и придружили овој манифестацији”.

Према речима Дејана Јовановића из Удружења “Спорт за све” циљ фестивала је пре свега промоција здравља, али и промоција туристичких потенцијала града.

“Није случајно што крећемо од симбола Ја волим Ужице, јер сви који су данас са нама и који учествују у овом пројекту показују да воле свој град. Желимо да фестивал прерасте у траиционални и постане још један од оних по којима је Ужице препзнатљиво. Хвала професорима из основних и средњих школа који су довели велики број ученика, како би прошеталиа са нама и упознали се са свим лепотама клисуре реке Ђетиње.”

За најмлађе и најстарије учеснике манифестације као и за оне којима је много да пешаче у оба смера, организован је повратак електричним возићима.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА