ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

„Šetnja za zdravlje“ u organizaciji Savteovališta za žene obolele od raka „Jefimija“ Užice (VIDEO+FOTO)

SAVETOVALIŠTE ZA ŽENE SA INVALIDITETOM OBOLELE OD RAKA DOJKE “JEFIMIJA“ UČESTVOVALO JE 26. SEPTEMBRA U EVROPSKOJ TRCI ZA ZDRAVLJE – RACE FOR THE CURE ORGANIZOVANJEM ŠETNJE ZDRAVLJA DO VIDIKOVCA NA VELIKOM ZABUČJU

Užice – U subotu, 26. septembra 2020. godine članice Savetovališta ‘Jefimija’ u društvu sa članovima porodica, muževima, sestrama, decom, prijateljicama, komšinicama, prijateljicama ‘Jefimije“, šetnjom do vidikovca na Velikom Zabučju pridružile su se zajedničkoj akciji trke za zdravlje – Race for the Cure, koja se tokom 25., 26. i 27. septembra organizovala u mnogim gradovima i državama Evrope.

Ove godine, zbog krize izazvane virusom COVID 19, ova manifestacija je organizovana tako da je razvijena digitalne platforma za vođenje Race for the Cure na mreži širom Evrope pod nazivom Trka za zdravlje – Budi hrabra! Organizatori trke su THINK PINK EUROPA čija je članica i Evropa Dona Srbije – Srpski forum protiv raka dojke, nosilac aktivnosti u Srbiji, čija je članica i Savetovalište ‘Jefimija’. Ova manifestacija je najveći sportski događaj u Evropi posvećen zdravlju žena. Cilj je podizanje svesti žena i društva o borbi protiv raka dojke.

Tokom šetnje za zdravlje okupile smo preživele, porodice i prijateljice, prijatelje. Na taj način smo pokazale koliko je važna podrška svih nas kada se žena suoči sa dijagnozom i krene kroz dug put borbe za ozdravljenje. I koliko je svaka karika bitna. U našoj šetnji su i one koje nisu uspele da pobede, bile sa nama i njima smo, u nebo, poslale ružičaste balone i svoje misli…
Pre nego što smo pošle u šetnju, od svojih tela smo napravile ružičastu traku, međunarodni simbol borbe protiv raka dojke. U našoj šetnji za zdravlje učestvovalo je 45 žena, muškaraca i dece.

oglasnatabla.info/Savetovalište Jefimija Užice 

 

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА