OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Septembar je zlatni mesec podrške najmlađima koji se leče od malignih bolesti – Zasadi život budi heroj

Užice – 5. septembra od 10.00 – 15.00 časova u Velikom Parku, Veliki park bb, na delu igrališta (kod murala NURDOR-a, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka) održati planirana humanitarna akcija u kojoj će učestvovati članice neformalne grupe „Užičanke“ i preuzeti olovke za pisanje, čime će pružiti podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).  Humanitarnu akciju Zasadi život budi heroj predstaviće članica neformalne Fejsbuk grupe UŽIČANKE i volonterka NURDOR-a od 2019. godine Milica Zlatić iz Užica.

„Septembar je zlatni mesec podrške najmlađima koji se leče od malignih bolesti i tim povodom želim da predstavim akciju NURDOR-a Zasadi život – budi heroj u svom gradu. Nas 100 članica Neformalne grupe Užičanke smo poručile olovke od NURDOR-a koje sadrže u sebi seme biljaka (nane, bosiljka ili lavande). Ovim putem želim da se zahvalim Gradu Užicu i JP Veliki park koji su omogućili da se u nedelju okupimo u parku uz poštovanje svih epidemioloških mera“ izjavljuje Milica Zlatić, Volonterka NURDOR-a. 

„Olovka je spakovana u kartonski omotač – bukmarker, na kome je uputstvo za sadnju smena. Najvažnije je da se prosvetni radnici, učenici škola, predstavnici studentskih parlamenata  mogu uključiti u široku mrežu donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka. Svojom donacijom od 100 dinara postaće ponosni vlasnici čudesne olovke i ponosni mladi filantropi. Četiri poruke koje želimo da pošaljemo su: piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi biljku i uvek pomozi drugome.

Sva sredstva prikupljena biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu – novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljaima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu i kontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna. NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.“ – poručuju iz NURDOR-a. 

oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Саопштење Грађанске читаонице „Либерграф“: „Захтевамо да Град Ужице подржи оснивање и рад социјалних предузећа!“

Oglasna Tabla

Рундек и Екипа у Градском културном центру

Oglasna Tabla

Уређење простора у ГКЦ-у, од 15. августа богат програм за све генерације

Oglasna Tabla

Добродошли на 6. Меморијални концерт трубачких оркестара „Светозар Лазовић Гонго“

Oglasna Tabla

За три дана Сабора трубача, регистровано 866 саобраћајних прекршаја, 153 возача возило под дејством алкохола, 11 под дејством дроге

Oglasna Tabla

Слобода у победничком ритму: Ужичани бољи од Мачве (2:1)

Oglasna Tabla

Данас је Свети Пантелејмон, добро је започети посао или кренути на пут

Oglasna Tabla

Не излазите без кишобрана – на снази наранџасти метео-аларм

Oglasna Tabla

Успешно завршен први Хуманитарни турнир у малом фудбалу „Ужице за Космет“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla