Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Sednica Izvršnog odbora NALED-a u Užicu

Izvršni odbor Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) održao je danas sednicu u Užicu.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je ovim povodom istakao da je Grad Užice jedna od prvih lokalnih samouprava koja se uključila u NALED i ima člana u Izvršnom odboru, što Užice svrstava u jednog od osnivača ove Alijanse.

„Nekoliko je stvari oko kojih smo zajednički angažovani. Od ove godine ćemo biti u programu sertifikacije opština i gradova sa dobrim poslovnim okruženjem koji NALED sprovodi i u zemljama regiona, ali i u programu Umetnost Srbije. Na našu inicijativu tema današnjeg sastanka će biti i izmena propisa kako bismo mogli da u legalne okvire stavimo sve učesnike javnog prevoza“, naveo je Petković.

 

Predsednik Izvršnog odbora NALED-a Dejan Đokić je ovom prilikom istakao da je „Užice u proteklom periodu, od kako je član Alijanse, dalo puno kreativnih ideja, a jedna od takvih stvari koja će biti tema današnjeg sastanka je suzbijanje sive ekonomije, odnosno inspekcijski nadzor nad lokalnim prevozom.“

Predsednik Izvršnog odbora NALED-a Dejan Đokić

„Teme će biti i povezivanje privrede i lokalne samouprave, kao i kako obezbediti poslovno okruženje po meri privrede i definisanje daljih koraka vezanih za Sivu knjigu, odnosno za smernice koje treba uraditi kao preporuke privrede ka državi“- naveo je Đokić.

Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a, je navela da se „Izvršni odbor kao programsko telo NALED-a specifično bavi sa dve teme, od kojih je jedna lokalni ambijent za poslovanje što nam je posebno važno u Užicu koje prepoznajemo kao sredinu u kojoj je izniklo i posluje dosta domaćih firmi, koje su vrlo zdrave i konkurentne i želimo da pomognemo da se svi servisi koji prate podršku domaćoj privredi konstantno unapređuju, jer je to najbolja preporuka za nove investicije. Druga tema su procedure koje se odnose i na lokalnu samoupravu i na Republiku i na tome sistematično radimo kroz našu Sivu knjigu.“

Užice se uključilo i u inicijativu Umetnost Srbije koja promoviše legat užičkog slikara Mihaila Milovanovića:  „Uz Užice ovu inicijativu podržavaju, Sombor, Požarevac, Šid i ove godine ćemo kroz različite aktivnosti NALED-a promovisati  ovu inicijativu, jer smatramo da je kulturno nasleđe i umetnost važan stub lokalnog razvoja, a na primeru Užica to hoćemo i da pokažemo“, navela je Jovanovićeva.

Izvor:uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА