OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Sećanje na pale borce Čajetine od 1990. do 1999. (VIDEO)

I ovog Vidovdana Udruženje veterana i ratnih invalida ratova od 1990. do 1999. godine sa teritorije opštine Čajetina položilo je cveće na spomen obeležje palim borcima u malom parku u Čajetini. Služenju parastosa i odavanju počasti su, pored članova porodica, prisustvovali i predstavnici opštine Čajetina, Vojske Republike Srbije, udruženja boraca Čajetine, Užica, Sevojna, Nove Varoši, Požege, Saveza udruženja boraca Zlatiborskog okruga i meštani .

Nakon minute ćutanja i intoniranja himne, u malom parku u Čajetini je na spomen obeležje palim borcima ratova od 1990. do 1999. godine sa teritorije opštine Čajetina, položeno cveće a njihovim senima su se poklonili predstavnici opštine Čajetina, Vojske Republike Srbije, udruženja boraca Čajetine, Užica, Sevojna, Nove Varoši, Požege, Saveza udruženja boraca Zlatiborskog okruga, porodica i rodbina. Prisutne je zatim pozdravio predsednik Udruženja veterana i ratnih invalida ratova od 1990. do 1999. godine iz Čajetine, Aleksandar Lazović.

„Danas, na Vidovdan, veliki srpski praznik i Dan veterana koji se obeležava širom naše lepe domovine Srbije, odajemo počast poginulim borcima, ratnicima opštine Čajetina, okupljeni pred ovim spomen-obeležjem da ukažemo poštovanje stradalima u ratovima devedesetih godina. Da odamo počast našim junacima, junacima koji su svojim primerom pokazali kako se brani sloboda bez obzira na okolnosti koje nas okružuju. Da nije ovog obeležja mnogi od njih bi bili zaboravljeni, ali ova ispisana imena na obeležju biće trag da su ti ljudi postojali i da su dali život za svoju zemlju, a svima nama i potomcima da negujemo sećanje na njih. Da napomenem, ne smemo zaboraviti Kosovo, Košare, prave graničare koji su bili prva i poslednja linija odbrane naše zemlje. Zatim, ne smemo zaboraviti Knin, Grahovo, Tenje, Orahovac. Neka je večna slava svim borcima iz ratova i sukoba devedesetih godina. I samo na kraju da podsetim; „Borac nije mrtav kada je poginuo, borac je mrtav samo kada je zaboravljen“,

A oni koji ne smeju, između ostalih, biti zaboravljeni su: Ljubiša Mićić, Radoje Simović, Vojin Smiljanić i Sreten Lazović koji su poginuli tokom građanskog rata u kom se raspala Jugoslavija , Radovan Tanović i Milomir Jeremić koji su izgubili živote na Kosovu i Milanko Savić, Radoje Marjanović i Neđo Urošević koji su stradali tokom NATO bombardovanja na Torniku .

Izvor:  zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla

Према најави РХМЗ локално се очекујe већа количина падавина!

Oglasna Tabla

Србијашуме тврде да им је нејасно због чега су стоваришта пелета празна

Oglasna Tabla

Како рефинансирати стамбени кредит

Oglasna Tabla

У Ужицу одржана друга јавна расправа о Предлогу Стратегије за младе

Oglasna Tabla

Аутомобил код Пријепоља улетео у двориште породичне куће, повређене две особе

Oglasna Tabla

Лицидерско срце 2022. – „Нек се врти коло, нек се чује дечја граја, нек нас игра увек спаја!“ (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Данас променљиво облачно, до 30 степени

Oglasna Tabla