ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Сеча Бадњака у Никојевићима


У домаћинству Војислава Ковчића у ужичком селу Никојевићи представници градског руководства посекли су Бадњак, који је у присуству градоначелнице подигнут испред Градске куће.

Заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић и чланови Градског већа Владимир Синђелић, Слободан Шиљковић и Срђан Недељковић у присуству свештеника и домаћина у Никојевићима су испоштовали традиционални обичај сече Бадњака.

Уз честитке домаћинима и свим грађамнима Ужица поводом Бадњег дана и Божића, заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић истакао је да нема лепших обичаја од српских.

“И ово наше окупљање овде, сеча бадњака, песма деце, слама, ораси, чесница, бадње вече , праштање и мирење са свима јесу наша традиција, коју морамо чувати, јер кроз њу чувамо и нас”.

Након сече Бадњака у домаћинству Ковчића заменик градоначелника уручио је божићне поклоне деци из овог засеока.

Подизању и освештању Бадњака испред Градске куће присуствовала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима и директорима јавних предузећа и установа.

Традиционално налагање Бадњака биће у Цркви Светог Ђорђа у 17 часова, а на Божић 7. јануара у 9 и 30 часова у порти Цркве биће уприличено ломљење Божићне чеснице у којој ће се налазити три златника.

Извор: узице.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику